Am avut un dovleac mititel şi pentru că mi s-a părut prea mic pentru un desert (deşi era uluitor de aromat!), am decis să îl “sacrific” într-o salată. Zis şi făcut, mai ales că văzusem undeva pe Pinterest ideea pentru o astfel de combinaţie şi ştiam că neapărat trebuie să o încerc şi eu.
Ingrediente
1 dovleac mic
3-4 frunze de salvie
sare şi piper
ulei1 ceaşcă de quinoa
1 conserva de năut
2-3 cepe verzi
Curăţaţi dovleacul, tăiaţi-l cubuleţe şi puneţi-l într-un vas de yena sau o tavă. Stropiţi-l cu ulei, condimentaţi-l cu sare şi piper şi adăugaţi funzele de salvie. Coaceţi-l în cuptor până se rumeneşte.
Cât timp se coace dovleacul, puneţi la fiert o ceaşcă de quinoa în 1+1/2 ceşti de apă şi fierbeţi până se găteşte quinoa.
Goliţi conserva de năut într-o sită şi spălaţi-o sub un jet de apă. Scurgeţi-o bine şi adăugaţi-o în bolul în care urmează să pregătiţi salata. Adăugaţi apoi quinoa fiartă, dovleacul copt şi ceapa verde. Amestecaţi şi potriviţi la gust cu sare şi piper.
Poftă bună!
Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!