Sari la conținut

Sarlota, dupa reteta bunicii

Cand eram mica in magazine exista un praf din care mama facea uneori sarlota. Se numea "Fosfarin". Bunica, super vedeta in bucatrie facea sarlota din ingredientele pe care le avea in casa, si canitele umplute cu crema fina de ciocolata erau micul meu rasfat.

Am gasit reteta de sarlota a bunicii, cum altfel, si am adaptat-o putin. Rezultatul este perfect. putin zahar, mult lapte si o crema fina cu aoua fierte, perfecta pentru gustare, cina si desert la masa de pranz. Sarlota dupa reteta bunicii este un dulce de casa, bun pentru copiii mai mari de un an si jumatate. In varinata cu pudra de roscove este ideala pentru micutii de la un an incolo.

Vezi si crema de vanilie sau crema de portocale

Pentru 6-8 portii ai nevoie de un litru de lapte, trei-patru linguri de zahar, patru oua intregi, doua linguri de faina (sau o lingura de amidon de cartof), trei linguri cu varf de cacao sau pudra de roscove, vanilie, coaja de lamaie, nuca de cocos rasa, 50 de grame de unt.
 


Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul. Adauga faina sau pudra de amidon si cacao sau pudra de roscove. Amesteca bine cu un tel pana ce totul devine uniform si fin. Adauga mirodeniile si jumatate din laptele caldut. Pune amestecul pe foc mic. Amesteca incontinuu. Adauga si restul de lapte. Lasa sarlota sa sa lege, pana la densitatea care iti place, dar tine cont ca rece o sa fie mai tare. Da deoparte sarlota si adauga untul. Amesteca si pune in cani, castroane sau pahare, dupa cum iti place. Orneaza cu nuca de cocos.
 


Da la rece si serveste-o dupa o ore. O poti orna cu iaurt sau cu dulceata.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!