Sari la conținut

Sezonul de gripă, la fel de intens ca pandemia din 2009. Încă 10 copii au murit

Încă 10 copii au murit din cauza gripei numai în ultima săptămână, în SUA, numărul total al deceselor la copil ajungând, în actuala epidemie, la 63 – raportează Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Îngrijorarea este cu atât mai mare, cu cât acesta pare a fi doar începutul unui sezon istoric.

“Sperăm să vă dăm veşti mai bune astăzi, dar, din nefericire, acest sezon de gripă de dovedeşte de-a dreptul provocator. Ultimele informaţii arată că gripa este încă pe o culme ascendentă şi ne temem ca nu cumva să depăşim un prag istoric”, a declarat în urmă cu câteva zile Anne Schuchat, director CDC.“Până acum, cel mai lung sezon de gripă a durat 20 de săptămâni. Noi suntem la a 11-a şi, din păcate, nu pare să se sfârşească prea curând”, a avertizat Schuchat.

Analizând cifrele, specialiştii susţin că sezonul de gripă este le fel de intens ca pandemia din 2009.

“Săptămâna aceasta, 59,9 din 100.000 de internări au fost cauzate de gripă, comparativ cu săptămâna trecută, în care acestea s-au rezumat la 51,4 din 100.000. Îngrijorător este că 1 din zece decese din SUA a fost generat de gripă şi pneumonii, în ultima săptămană.”

Gripa afectează toate segmentele populaţiei, în special copiii şi adulţii de peste 65 de ani.

În România, numărul deceselor provocate de gripă a crescut la 27.

Cum putem proteja copilul de gripă

În primul rând, nu trebuie să îi refuzăm sub nicio formă vaccinul antigripal. Mai mult, trebuie să ştim să facem diferenţa între răceală şi gripă. Părinții ar trebui să apeleze cât mai urgent la medicul pediatru, mai ales dacă apar următoarele semne: stare generală modificată (apatie, agitație marcată, somnolență care persistă și atunci când copilul nu mai are febră), febră înalta (peste 39 °C) care nu cedează la medicația antipiretică sau care persistă peste 3 zile, respirație zgomotoasă, dificilă, durere de urechi, tuse persistentă, vărsături, refuzul alimentației. De asemenea, consultul ar trebui solicitat cu atât mai urgent, cu cât boala se manifestă la vârstă mică (sub 3 luni).

► Citeşte şi Ce să faci şi ce să nu faci, atunci când copilul are febră - VIDEO

Sursa foto: Free pik

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!