Este momentul sa ii inveti pe copii sa prepare cina! Mai ales una delicioasa si sanatoasa ca asta.
Ingrediente:
Pentru chiftele
- 300g carnati de porc de buna calitate
- 500g carne de vita macra tocata
- 1 ceapa mica, data pe razatoarea mare
- 1 morcov, ras fin
- 1 lingura de oregano uscat
- 50g parmezan, ras fin, plus suplimentar pentru servire
- 1 ou
- 1 lingura de ulei de masline
Pentru sosul de rosii:
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 dovlecel, ras mare
- 3 catei de usturoi, rasi fin
- 1 lingura de piure de tomate
- Un varf de zahar pudra
- Otet de vin rosu
- Doua conserve de rosii tocate de 400g
Pentru servire
Spaghete fierte
Cum se face:
- Copii: Scoate toata carnea din carnati intr-un castron mare si adauga carne tocata. Pune toate ingredientele de chiftele, cu exceptia uleiului de masline si condimenteaza cu piper negru. Amesteca totul bine pana cand se omogenizeaza amestecul. Stai cu ochii pe copiii mai mici, ca sa fii sigura ca nu mananca din amestecul de carne cruda.
- Copii: Ruleaza amestecul in bile si pune-le pe o farfurie - acesta este o treaba la care te pot ajuta chiar si copiii de 2 ani.
- Adulti: In timp ce copiii ruleaza chiftelele, tu poti face sosul. Incinge uleiul intr-o cratita mare. Adauga dovlecelul si usturoiul si fierbe timp de 5 minute pana se inmoaie. Adauga piureul de tomate, zaharul si otetul timp de 1 minut, apoi adauga rosiile si fierbe timp de 5 minute. In cazul in care copiii sunt obisnuiti cu bucatelele mai mari il poti lasa asa. Daca nu le place fa-l piure cu ajutorul unui blender. Oricum, lasa-l sa fiarba usor in timp ce faci chiftelele.
- Adulti: Incinge uleiul intr-o tigaie mare si prajeste chiftelele usor pe toate partile dupa care arunca-le in sos si lasa-le sa fiarba cu sosul inca 15 minute, amestecand foarte usor pana chiftelutele sunt gatite foarte bine. Serveste cu spaghete fierte, parmezan ras si frunze de busuioc (il poti lasa pe cel mic sa le rupa si sa le puna peste paste).
Pofta buna!