Sari la conținut

Studiu: Copiii cu eczemă declanșată de alimente sunt predispuși la o viață plină de alergii

Un studiu recent realizat la Spitalul de Copii Ann & Robert H Lurie din Chicago și publicat în Journal of Allergy and Clinical Immunology (JACI) a concluzionat că eliminarea alimentelor care declanșează eczema la copii este asociată cu un risc crescut ca acești copii să dezvolte reacții alergice imediate la alimente.

„Descoperirile noastre sugerează că familiile de copii diagnosticați cu dermatită atopică determinată de alimente ar trebui să fie pregătite să răspundă la o reacție de alergie alimentară, în cazul în care copilul este expus accidental la produsele alimentare în cauză”, spune Anne Marie Singh, MD, autor principal al studiului și alergolog la Spitalul de copii Ann & Robert H. Lurie din Chicago. „Acești copii au nevoie de un plan de acțiune de urgență și de o epinefrină injectabilă pentru a-i menține în siguranță.”

► Citeşte şi: Alergia copilului la arahide. Ce spun cele mai recente cercetări

Studiul a 298 de pacienți diagnosticați cu dermatită atopică determinată de alimente a constatat că 19% care nu aveau antecedente de reacții alimentare imediate au dezvoltat o alergie la alimente după eliminarea din dietă.

Hrana este declanșatorul a până la 30% dintre pacienții cu dermatită atopică moderată până la severă, în general copii mai mici de 5 ani. În trecut, familiile erau instruite să elimine alimentele declanșatoare din dieta pacientului, dar acest studiu indică faptul că aceste recomandări ar trebui modificate în unele cazuri.

► Citeşte şi: Dermatită atopică: Cum tratezi imprevizibilul

► Citeşte şi: Alergiile la bebeluși. La ce să te aștepți când micuțul tău are alergii

„Deoarece managementul dermatitei atopice a crescut clar riscul de reacții imediate, este nevoie de mai multe cercetări pentru a vedea dacă copiii pot beneficia de păstrarea în alimentație a unor cantități tolerabile de alergen alimentar”, spune Singh, care este de asemenea, profesor asistent de Pediatrie și Medicină la Northwestern University Feinberg School of Medicine. „Familiile ar trebui să lucreze cu un alergolog pentru a determina cursul de tratament optim pentru copilul lor.”

► Citeşte şi: Atenție la alergiile alimentare ale copiilor!

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă acele cantități tolerabile de alimente declanșatoare ar trebui să rămână în dieta unui copil pentru a preveni ulterior dezvoltarea reacțiilor imediate.

► Citeşte şi: Mihai Craiu, despre eczemele bebelușului și legătura cu vaccinurile
 

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!