Sari la conținut

Subiecte BAC Română 2024: Particularitățile nuvelei, la Subiectul al III-lea, profil real. La uman, construcția unui personaj dintr-o nuvelă

Astăzi, 1 iulie, s-a derulat prima probă scrisă a Examenului de Bacalaureat 2024, la disciplina Limba și literatura română.

Potrivit informațiilor distribuite pe rețelele de socializare, la Subiectul al II-lea, candidații au avut de prezentat în 50 de cuvinte rolul notațiilor autorului în textul dramatic, pornind de la un fragment din "Omul cu mârțoagă" o piesă de teatru a lui Gheorghe (George) Ciprian. La Subiectul al III-lea, la profilul real, le-a picat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate. La profilul uman, candidații au avut de scris un eseu despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiata.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 se desfășoară în perioada 1 - 5 iulie, în 477 de centre din întreaga țară. Candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Marți, absolvenții de liceu vor susține proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie, în funcție de profil. Joi are loc proba la alegere a profilului și specializării, unde se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie. Vineri, elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale vor susține proba de Limba și literatura maternă.
 

Potrivit datelor anunțate de Ministerul Educației, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curenta și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute că atare, doar probele nepromovate).

Vezi aici subiectele

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!