Sari la conținut

Subiectele la Evaluarea Națională 2024 la Romană. Elevii au avut de scris caracterizarea unui personaj, la Subiectul al II-lea

Evaluarea Națională 2024 a început, marți, 25 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Peste 160.000 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris la Evaluarea Națională, potrivit cifrelor anunțate de Ministerul Educației. Următoarea probă, cea la Matematică, va avea loc joi, iar în cursul zilei de vineri - proba de limba și literatura maternă.

La Subiectul I la Evaluarea Națională 2024 la Limba română elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe, pornind de la doua texte din „Cireșarii”, de Constantin Chiriță respectiv din „Portret”, de Cella Delavrancea.
 
La Subiectul al II-lea
, elevii au avut de scris o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să îl caracterizeze pe Tic, personajul din textul lui Constantin Chiriță.
 
Portal Învățământ va publica subiectele la Română de la Evaluarea Națională 2024 imediat ce vor fi disponibile.
 
"Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen", a precizat Ministerul Educației.

Probele au început la ora 9,00, când elevii au primit broșură cu subiectele și hârtie stampilata pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).
 
Durata de rezolvare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (doua ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen). Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum doua ore, elevii pentru care s-a aprobat aceasta solicitare de către Comisia Județeană/a Municipiului București de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale în anul 2024.
 
Cu ce este INTERZIS să intri în sala de examen
 
Ministerul Educației precizează că este interzisa introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.
 
Totodată, în sălile de examen este interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacose, poșete și altele asemenea (elevii au obligația de a lasă aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilita de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen). Cei care refuza depozitarea obiectelor în sala stabilita de comisie în acest scop nu vor fi acceptați în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Rezultatele

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14,00, iar contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) și 4 iulie (în intervalul orar 8,00 - 12,00).
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!