Sari la conținut

Sucul poate cauza diaree

Copiii mici sunt fiinte sensibile si reactioneaza usor la stimulii externi, fie ei buni sau rai. De multe ori, in cazul in care beau prea mult suc de fructe, reactia este diareea.

Intr-adevar sucul de fructe poate duce la instalarea diareei. Asta pentru că multe sucuri contin sorbitol, o formă nondigestibla de zahăr. Nivelurile de sorbitol in exces determina organismul sa încerce să dilueze zahărul atrăgând apa din circulația sanguină catre intestin, ceea ce provoaca scaune moi. Acesta este modul în care actioneaza sucul de prune, care are un continut ridicat de sorbitol si ajută la prevenirea constipatiei. Sucurile de mere, pere, piersici și cirese au de asemenea un continut ridicat de sorbitol.

Copiii mici, cei cu varste in jur de un an, trebuie sa bea maxim trei sferturi dintr-un pahar de suc de fructe pe zi. Copiii mai mici de un an nu ar trebui sa bea sucuri de fructe. Nici cei mai mari nu trebuie sa exagereze, trebuind sa consume in jur de maxim doua pahare de suc pe zi.

Pe lângă ca le deranjeaza stomacul, prea mult suc poate ruina apetitul copiilor pentru produsele alimentare sanatoase si poate determina aparitia cariilor dentare.

Copilul are nevoie de doua portii de fructe pe zi. În cazul în care una dintre aceste portii este reprezentata de un pahar de suc ​, asigura-te că cealalta portie este un fruct proaspat, care va oferi fibre si substante nutritive suplimentare. Diluarea sucului este o alta modalitate prin care te vei asugura că  cel mic nu bea la fel de mult. Este de preferat ca între mese (atunci când apare cel mai des abuzul de suc), sa ii oferi apă în loc de suc.

Tratament

In cazul in care copilul tau are diaree de la prea mult suc baut, trebuie sa instaurezi o dieta lejera si sa excluzi sucul de fructe si fructele din dieta lui pentru cateva zile. Da-i apa de baut in cantitati mici pe parcursul intregi zile pentru a evita deshidratarea. Daca alaptezi, ii poti da in continuare lapte, consumul acestora fiind chiar indicat in cazul diareei.

De asemenea, este util sa ii administrezi si solutii electrolitice care il ajute sa isi pastreze la un nivel normal electrolitii din sange, pierduti de obicei in urma deshidratrii prin diaree. Electrolitii sunt saruri ionizate ce contin sodiu, potasiu si cloruri si se gasesc in sange.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!