Sari la conținut

Sufleu de dovlecei

Tot ceea ce pot sa spun este ca acest sufleu este o minunatie! Este moale, pufos si usor dulce. Sufleul de dovlecei este o mancarica sanatoasa perfecta pentru cei mici, bogata in minerale vitamine si proteine. Este o mancare in sine, dar si o delicata garnitura, pentru peste sau carne.

Pentru sase portii (este o mancare excelenta pentru toata familia), ai nevoie de cinci dovlecei, trei catei de usturoi, o ceapa mica, patru oua, 50 de grame de parmezan, 100 de grame de smantana, 100 ml de lapte, sare si putin cimbru uscat.

Curata dovleceii si taie-i in felii. Pune-i intr-o sita, deasupra unei oale, cu acelasi diametru ca si sita, cu apa care clocoteste. Acopera sita cu un capac. Lasa dovleceii 15 minute. Lasa-i sa se scurga bine. Apoi paseaza-i.

Toaca ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei, apoi adauga dovleceii pasati. Lasa totul pe foc pana se evapora toata apa din dovlecei, amestecand din cand in cand. Da deoparte si lasa sa se raceasca.  Adauga smantana si parmezanul ras, apoi galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de mai sus si potriveste de sare si piper.
 


Pregateste o cratita cu pereti grosi. Unge-o cu unt si tapeteaza-o cu faina. Bate albusurile spuma, cu un praf de sare. Spuma albusurilor trebuie sa fie foarte bine batuta (cu mixerul circa 10 minute). Incorporeaza albusurile, incet cu miscari circulate de la fundul vasului spre suprafata, nu dintr-o data, ci in trei-patru etape.

Pune sufleul la copt la foc potrivit, in cuptorul incalzit (nu incins – ci doar cald), inainte. Se coace in circa 20 de minute. Nu deschide usa in timpul coptului. Lasa sufleul in cuptor circa cinci minute inainte sa-l scoti, dupa ce ai oprit focul. Poti pune compozita in vase separate, cate vase atatea portii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!