Ce bine pică aceasta supă după mesele îmbelşugate de sărbători! Mătăsoasă şi aromată, liniştitoare şi nutritivă, este perfectă pentru zilele reci de iarnă şi pentru a vă ajuta organismul să se refacă în lunile de iarnă.
Ingrediente:
- 1 lingură de untură sau de unt
- 1 ceapă mare
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de chimen500 gr cartofi
- 500 gr conopidă
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelina mică
- 3-4 căni de fond de supă de pui
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Căliţi uşor ceapă, usturoiul şi chimenul, până acesta lasă din aroma sa puternică. Adăugaţi legumele curăţate, spălate şi tocate în bucăţi medii (să fiarbă mai repede) şi stingeţi cu supă. Lăsaţi să fiarbă până când legumele s-au înmuiat. Pasaţi şi adăugaţi la final şi puţin lapte – acesta este important pentru că previne oxidarea conopidei.
(…)
Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!