Fasolea este un aliment extrem de sanatos, de ale carui beneficii trebuie sa se bucure si copiii. Fasolea noua, cu bobul mare este ideala pentru a face supa crema de fasole, care cu siguranta o sa fie pe gustul celor mici.
Ca sa faci vreo patru portii de supa crema de fasole alba ai nevoie de 500 de grame de fasole boabe (alege bobul mare si alb), un morcov mare, o telina mica, o ceapa mare, un catel de usturoi, un borcan mic de smanatana, o cana de lapte, un galbenus de ou, o lingura de ulei, sare.
Pune la fiert fasolea (primele doua ape, in care fasolea este lasata sa fiarba pentru cinci mintele, se arunca; apa aruncata se inlocuieste cu apa clocotita, care s epune peste boabele de fasole), in a treia apa. Adauga in apa care fierbe un morcov si telina taiate in bucati mari. Acopera si lasa sa fiarba circa 40 de minute la foc moale.
AICI gasesti toata colectia noastra de retete pentru cei mici
Cand fasolea si legumele sunt fierte pune-le intr-un blender si paseaza-le. Pune crema la loc in oala, adauga laptele si apa in care a fiert fasolea, pana ce ajunge la consistenta dorita. Potriveste de sare. Adauga, daca vrei putin patrunjel, si lasa totul sa traga un colocot. Supa trebuie sa fie cremoasa si consistenta.
Da deoparte si adauga ceapa calita si smantana. Amesteca si gata, cheama copuilul la masa! Fasolea este una din cele mai bune surse de proteine vegetale, contine minerale pretioase si, nu in ultimul rand, este foarte gustoasa.
Supa crema fasole este recomandata copiilor dupa un an si jumatate.
Exact dupa aceeasi reteta poti sa faci si supa de linte.