Sari la conținut

Supa crema, pentru pici: supa de rosii, supa de broccoli, supa de ciuperci

Am verificat iar si iar. Copiii iubesc supele crema. In top ramane supa de rosii, dar au o mica pasiune si pentru supa de cartofi. Iar varinata facuta din cartofi dulci  starneste mari pasiuni.
Si pentru ca testele au fost concludente, am facut un pas mai departe – supa de broccoli si supa de ciuperci.

Cu retetele, pe gustul copiilor de supa crema de rosii si supa de ciuperci am ramas datoare de la articolul precedent.

Vezi colectia de retetele de supa crema pentru pici.

Supa crema de rosii este pe gustul tuturor. O poti face cu rosii proaspete, cu rosii  din conserva sau cu suc de rosii. Daca sunt preparate in casa cu atat mai bine. Si produsele din comert sunt bune, dar citeste cu atentie eticheta.
Ca sa faci supa crema de rosii ai nevoie de un cartof mare, o ceapa mica, doi morcovi, o telina mica, patrunjel proaspat, un strop de sare, patru-cinci rosii, sau o cutie de rosii in suc propriu, sau 500 de mililitri de suc de rosii. Mai ai nevoie de o lingura de cascaval ras, doua linguri cu smantana sau un pahar mare de lapte.

                    

Curata si pune legumele la fiert. Daca folosesti rosii proaspete pune-le la fiert dupa ce caroful, morcovii si telina sunt bine fierte. Cand toate au fiert bine, cu un blender vertical, transforma totul in crema. Daca folosesti rosii in suc propriu nu-i nevoie sa le fierbi, doar le adaugi peste legumele fierte. Daca folosesti suc de rosii, il pui dupa ce ai facut legumele piure. Consistenta supei o stabilesti adaugand sau scotand o parte din apa in care au fiert legumele. Pune supa din nou pe foc si potriveste de sare. Daca are nevoie de mai multa dulceata pune putina miere. Lasa supa sa traga un clocot. Adauga laptele sau smantana si patrunjelul tocat marunt. Serveste supa cu crutoane, cascaval ras pe deasupra sau cu taietei de casa.

                    

Supa de ciuperci este o alta bunatate pe care cei mici o iubesc. Foloseste ciuperci de cultura. Curata si spala ciupercile foarte bine. Taie-le in bucati mari si caleste-le putin in unt (o lingura de unt este suficienta). Cand s-au inmuiat bine adauga totul in apa care colocoteste si in care fierbe deja un carof mic si o bucatica de telina. Poti pune si un morcov mic. Lasa totul sa fiarba, impreuna vreo 10 minute. Transforma supa in crema si adauga o cescuta de lapte sau o lingura de smantana. Serveste supa cu patrunjel verde si painica prajita.

                    

Supa de broccoli este un deliciu. Reteta nu da gres, iar cei mici se vor indragosti de aroma si gustul acestei legume. Ca sa o faci ai nevoie de un carof potrivit, doi morcovi, o ceapa, o telina mica si o capatana potrivita de broccoli. Iti mai trebuie o cana si jumatate de lapte, o lingura de smantana, sare si patrunjel. Curata si fiebe radacinoasele. Cand sunt bine facute arunca jumatate din apa in care au fiert, adauga laptele si cand fierbe totul din nou, pune broccoli taiat in bucatele. Lasa sa fiarba vreo 10 minute, la foc mic, sub capac. Transforma totul in crema. Potriveste de sare si piper si cand s-a racorit putin adauga smantana. Pune patrunjel verde tocat marunt si serveste supa de broccoli simpla sau cu paine prajita sub forma de crutoane.

Retetele sunt perfecte pentru copilasi mai mari de un an.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!