Sari la conținut

Supa cu ou si parmezan

Supa cu ou si parmezan este o specialitate italieneasca pe care o fac si bunicile noastre, dar pe care noi am uitat-o. Supa cu ou este excelenta, este pe gustul copiilor, dar poate sa fie mancata foarte bine de toti ai casei.

Din ingredinete rezulta vreo sase portii de supa de ou cu parmezan. Ai nevoie de 500 de grame carne de pui (pulpe, aripi) sau curcan, o ceapa mare, patru oua, 200 de grame de parmezan ras (obligatoriu parmezan). Supa cu ou si parmezan se face repede. Incepe prin a pune carnea la fiert impreuna cu ceapa in trei litri de apa. Lasa carnea sa fiarba bine, pana se desface de pe os. Scurge zeama prin starecuratoare. 

Carnea o poti folosi pentru o mancare cu carne de pui, o salata sau pentru a face perisoare sau chiftelute la cuptor. Arunca ceapa. Zeama de la carne strecurata o pui din nou pe foc. Nu pune sare si tine totul pe foc moale pana ce mai scade putin. Bate oualele, foarte bine ca pentru omleta si adauga in oua parmezanul ras prin razatoarea fina. Adauga amestecul de oua si parmezan in supa, cand aceasta clocoteste la foc mic, in timp ce amesteci energic cu un telul in forma de para, pentru ca amestecul sa se desfaca in bucatele mici si multe.






Abia acum potriveste de sare. Pune verdeata multa si serveste supa cu oua si parmezan calda, dar nu fierbinte. Poti pune in supa si un catel de usturoi maruntit bine.

Supa cu ou si parmezan este perfecta pentru copii dupa un an si jumatate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!