Sari la conținut

Supa de mazare

Nimic nu se poate confunda cu gustul dulce de mazare proaspata. Trebuie sa profitati acum, cat inca se mai gaseste, pentru a gati o supa de mazare. Nu se gateste rapid, insa rezultatul merita efortul. Reteta este conceputa astfel incat sa se poata manca de catre copiii care au peste un an jumatate.

Ingrediente

Mazare 2 linguri

Ceapa 5 grame

Radacina de patrunjel 5 grame

Un sfert de morcov

Bulion de carne un pahar

Unt jumatate de lingurita

Sare

Preparare

Mazarea trebuie lasata in apa ca sa se umfle 5-6 ore. O buna idee este sa o puneti seara. Cand incepeti sa o gatiti o puneti in bulionul de carne si o fierbeti la foc mic, cu vasul acoperit 1,5 - 2 ore. Daca nu aveti bulion de carne facut in casa sau nu stiti cum sa il preparati gasiti aici o reteta. Este extrem de util sa pastrezi bulion de carne in frigider atunci cand ai copil mic, toate mancarurile se fac mai rapid.

Dupa ce mazarea a fiert se adauga radacina de patrunjel, morcovul si ceapa. Le puteti praji un pic in unt in prealabil pentru o mai mare savoare. Le lasati sa fiarba inca 20 de min.

Inainte de servire mixati supa in blander si rezultatul il ornati cu un pic de iaurt si de marar.

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!