Supa de pui este un regal, este un rasfat, este un tonic pentru minte, trup si suflet. Bunica mea ma rasfata cu supa ei de pui. Supa cu dichis, din pui crescuti in curte. Nu-i copil care sa nu se lase sedus de aroma si gustul senzational al supei de pui.
Ca sa faci supa de pui trebuie iti trebuie vreo trei-patru morcovi proaspeti si grosi, din cei pe care daca ii rupi in doua, pocnesc si te stropesc cu sucul care musteste in ei. Iti mai trebuie o telina cat pumnul, vreo doua fire de pastranac, o radacina groasa de patrunjel, plus o legatura de patrunjel verde. La toate acestea se mai adauga doua cepe mari si galbene, din cele iuti si tari. Ai nevoie si de un pui intreg, pentru ca in aceasta supa de pui punem pulpele, aripile si pieptul. Pentru aroma si savoarea speciala pe care o are aceasta supa de pui, cu totul si cu totul speciala, mai ai nevoie de o frunza, doua de dafin, doua linguri cu smantana groasa.
Daca vrei la toate acestea mai poti adauga: jumatate de cutie de boabe de mazare, o mana de fidea sau alte paste.
Taie puiul: pieptul in doua pe lung, iar fiecare jumatate, din nou, in doua. Lasa aripile intregi, iar copanelele taie-le in doua. Lasa piela pe carne. Pune carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa clocoteasca lasa supa pe foc fix trei minute la foc iute. Arunca toata apa, spala carnea cu apa rece si pune-o din nou pe fiert, tot in apa rece. Toate acestea au nevoie de vreo trei litri de apa. Cand incepe sa clocoteasca pune ceapa intreaga, acopera si lasa totul pe foc cinci minute. Dupa aceste cinci minute de gratie pune morcovul taiat in bucati mari, telina, toata taiata in cubulete, radacina de patrunjel si pastarnacul taiate si ele in bucatele, mai mici decat cubuletele de morcov. Pune sare si lasa supa sa fiarba incet, cu clocote marunte, la foc mic, vreo 40 de minute.
Dupa ce trec cele 40 de minute strecoara supa. Pune inapoi in oala toate legumele (le alegi incet, ca sa nu se sfarame, cu furculita), mai putin ceapa, pe care o dai deoparte. Carnea de pui o desfaci de pe oase, bucatele, bucatele si o arunci, din nou in oala.
Supa, cu toate legumele se intoarce pe foc. Pune foaia de dafin. Acum poti adauga si boabele de mazare si fideaua sau taieteii de casa. Potiveste de sare, dupa gust si lasa totul sa traga un clocot, cel mult cinci minute! Da deoparte supa, pune parinjelul verde si smantana. Si supa de pui este gata!
Articole relationate
Trucuri pentru a transforma o cină obișnuită într-o experiență de cuplu memorabilă
Cina este mai mult decât o simplă masă; este o ocazie de a te conecta cu partenerul și de a crea momente speciale împreună. Transformarea unei cine obișnuite într-o...
Aperitive festive pentru masa de Crăciun – 5 rețete rapide pentru mame ocupate
Crăciunul bate la ușă, iar mamele știu cel mai bine: magia sărbătorilor se simte și mai frumos atunci când toată familia este adunată în jurul mesei. Dar în...
5 idei de mic dejun de consumat în perioada postului: Delicios și ușor de preparat
Postul nu trebuie să fie o perioadă monotonă din punct de vedere culinar. Cu un pic de imaginație, micul dejun poate deveni un moment de răsfăț și energie pentru...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu