Supa de pui cu smantana este un mic rasfat. In plus este genul de mancare 2 in 1, care este pe placul copilului si pe care acesta o mananca cu mare placere. In ceea ce priveste beneficiile nutritionale, supa de pui cu smantana combina beneficiile legumelor cu nevoia de proteine si calciu.
Ingrediente:
Doua pulpe de pui, doi morcovi mari, o ceapa potrivita, o telina mica, o cutie mica de boabe de mazare in conserva sau mazare congelata, o cutie mica de porumb boabe, patrunjel verde, sare, smantana. Adauga o foaie de dafin si vreo patru catei de usturoi intregi.
Preparare
►Pune pulpele de pui intregi la fiert, impreuna cu ceapa si foaia de dafin. Aduna spuma si lasa-le sa fiarba, cu capac, la foc mic circa 20 de minute.
►Pune separat telina si morcovul la fiert, taiate in bucatele. Adauga mazarea, dupa ce morcovul e fiert, iar la final pune si boabele de porumb cat sa traga un clocot.
►Scurge supa de la carne. Arunca ceapa si foaia de dafin. Pune supa de pui peste legume. Poti arunca o parte din apa in care au fiert legumele, dar sfatul meu este sa pui apa putina si la carne, si la legume, astfel incat combinate sa ajunga la cantitatea ideala.
►Desfa si taie in bucatele carnea de pui. Arunca pielea. Pune si carnea, taiata in bucatele peste legume si pune totul din nou pe foc inca cinci minute.
►Pune sare si cateii de usturoi intregi, usor striviti cu lama cutitului. Pune verdeata si doua-trei linguri de smantana. Daca vrei poti inlocui smantana cu lapte sau o poti dilua cu lapte.
Gata! Bun si simplu.