Sari la conținut

Supă de roşii coapte

În trecut, experienţa mea cu supele de roşii a fost una destul de tristă. Le asociam cu un soi de bulion, cu tăiţei sau găluşte, nu cine ştie ce la gust şi cu o muncă migăloasă în spate, pentru curăţarea de coajă a roşiilor.

Şi cum mă ştiţi pe mine că sunt mereu în căutare de soluţii rapide, ideea de a pregăti o astfel de supă nu mă încânta.

Dar pentru că aveam o grămadă de roşii şi era păcat de ele, am improvizat. Şi uite aşa, când improvizează omul, descoperă minuni!

Ingrediente
1 kg de roşii mari, cărnoase
1 ceapă medie
3-4-5 (sau mai mulţi) căţei de usturoi
maghiran
sare şi piper

Roşiile tăiate în cuburi mari, ceapă rondele şi usturoiul întreg, le-am amestecat şi le-am pus toate într-o tavă pe care am lăsat-o 30-40 de minute în aragazul încins, la foc mediu, cât s-au copt uşor (fără să se ardă).

Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura roşiile, ceapă şi usturoiul, împreună cu zeama lăsată, am turnat peste o cană cu apă (vroiam o supă densă) şi le-am pus la fiert împreună cu sarea, piperul şi maghiranul.

După ce au fiert toate utin, toate împreună, le-am făcut pastă cu blenderul.

Am servit supa cu caşcaval şi crutoane din pâine cu maia, de casă. E infinit mai aromată decât orice supă de roşii, e foarte uşor de făcut şi sănătoasă.

(...)

Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!