În trecut, experienţa mea cu supele de roşii a fost una destul de tristă. Le asociam cu un soi de bulion, cu tăiţei sau găluşte, nu cine ştie ce la gust şi cu o muncă migăloasă în spate, pentru curăţarea de coajă a roşiilor.
Şi cum mă ştiţi pe mine că sunt mereu în căutare de soluţii rapide, ideea de a pregăti o astfel de supă nu mă încânta.
Dar pentru că aveam o grămadă de roşii şi era păcat de ele, am improvizat. Şi uite aşa, când improvizează omul, descoperă minuni!
Ingrediente
1 kg de roşii mari, cărnoase
1 ceapă medie
3-4-5 (sau mai mulţi) căţei de usturoi
maghiran
sare şi piper
Roşiile tăiate în cuburi mari, ceapă rondele şi usturoiul întreg, le-am amestecat şi le-am pus toate într-o tavă pe care am lăsat-o 30-40 de minute în aragazul încins, la foc mediu, cât s-au copt uşor (fără să se ardă).
Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura roşiile, ceapă şi usturoiul, împreună cu zeama lăsată, am turnat peste o cană cu apă (vroiam o supă densă) şi le-am pus la fiert împreună cu sarea, piperul şi maghiranul.
După ce au fiert toate utin, toate împreună, le-am făcut pastă cu blenderul.
Am servit supa cu caşcaval şi crutoane din pâine cu maia, de casă. E infinit mai aromată decât orice supă de roşii, e foarte uşor de făcut şi sănătoasă.
(...)
Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!