Daca vrei sa iesi din monotonia pastelor cu rosii sau cu branza, incearca o supa foarte bune de linte. In plus aceasta beneficiaza de aportul varzei de Kale, a telinii si a pastei de tomate pentru un gust admirabil.
Si daca mai vroiai un motiv pentru care trebuie sa o gatesti afla ca lintea este o sursa foarte buna de proteine, care iti va da energia de care ai nevoie in ingriirea copiilor mici.
Ingrediente:
- 1 lingura de ulei de masline
- 115 gr de bacon (aproximativ 4 felii)
- 1 ceasca de ceapa galbena taiata marunt
- Jumatate de ceasca de morcovi taiati marunt (aproximativ 1 morcov)
- Jumatate de cupa de frunze de telina taiate marunt (aproximativ 2 tulpini)
- 1 lingura de usturoi tocat
- 1 lingurita de boia de ardei iute
- 3 linguri depasta de tomate
- 1 1/2 cani de linte verde
- 8 cesti de supa de pui
- 1 lingura de cimbru proaspat tocat
- 1 frunza de dafin
- 4 cesti de varza Kale tocata (fara tulpini si cotor)
- 1 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
Cum se face:
Se incalzeste uleiul intr-o oala mare. Adauga baconul si soteaza timp de 2 minute sau pana cand a lasat grasime. Arunca grasimea, nu inainte de a pastra in oala 3 linguri de grasime.
Adauga ceapa, morcovul si telina si soteaza timp de 5 minute sau pana cand legumele incep sa se inmoaie. Adauga usturoiul si boiaua de ardei iute si soteaza timp de 1 min. Se amesteca si pasta de tomate. Adauga lintea, supa de pui, cimbrul si frunzele de dafin si se adu la fierbere.
Acopera oala, da focul la mic si fierbe usor timp de 15 minute.
Adauga varza de Kale si sare si mai fierbe timp de 15 minute sau pana cand lintea si legumele sunt fierte bine.
Se presara cu patrunjel chiar inainte de servire.
Sursa foto: Ryan Szulc