Sari la conținut

Țara în care temele pentru acasă sunt înlocuite cu acte de bunătate

“Teme, teme, teme” - copiii români pleacă de la școală cu gândul la ceea ce au de scris și de învățat pentru ziua următoare. Pentru copiii irlandezi, însă, lucrurile stau cu totul diferit.

O școală primară din Courtney Cork, Irlanda, a decis să înlocuiască temele pentru acasă cu acte de bunătate. Astfel, elevii sunt îndemnați să își petreacă serile de iarnă făcând bine, în loc să memoreze tabele și comentarii deseori inutile.

Este al treilea an în care la școala din Courtney Cork se practică o astfel de inițiativă. Anul trecut, copiii au învățat și practicat recunoștința. Altfel spus, temele pentru acasă au fost reprezentate de înregistrarea unor filmulețe prin care copiii și părinții lor au povestit, zilnic, faptele pentru care sunt recunoscători.

Anul acesta, elevilor li s-a cerut să își înregistreze sau să povestească în scris actele de bunătate.
Profesorii le-au sugerat micuților să le fie aproape oamenilor bătrâni sau rudelor și prietenilor care se simt singuri sau care au nevoie de orice fel de ajutor.

► Citește și: Parenting în Germania. Cum să-ți crești copilul în stil nemțesc

Și, pentru ca totul să fie și mai frumos, profesorii au mai venit cu o idee: post carduri cu complimente. Altfel spus, elevii au fost îndemnați să le lase bilețele secrete colegilor, pe care să scrie tot ceea ce apreciază la ei. Nici nu se putea mai bine, pentru a crește stima de sine a fiecăruia!
Iar la final, toate clasele și-au unit forțele, pentru a realiza un proiect umanitar de mai mare amploare.

“Ne încurajăm copiii să învețe despre ce este Crăciunul, de fapt. Din păcate, nu toți oamenii se pot bucura de caldura acestor sărbători. Mulți au probleme, se simt singuri, triști sau nu își permit să mănânce ceea ce alții risipesc. Cu siguranță nu e om în lumea aceasta care să nu se bucure de puțin ajutor oferit de ceilalți”, a declarat directorul adjunct Íde Ní Mhuirí.

► Citește și: Empatie? În Danemarca se învață la școală

Mesajul nostru este unul simplu: fiecare copil poate fi motivul pentru ca cineva să zâmbească și pentru a face din lumea aceasta un loc mai bun” a continuat el.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!