Dupa aceasta reteta poti sa pregatesti orice fel de tarta cu fructe. Combinatiile care vor face senzatie sunt mango si kiwi, kiwi si capsuni, sau alte doua fructe colorate banane si afine, ananas si struguri si asa mai departe. Totul depinde de imaginatia ta. Afla ca merge foarte bine si cu mere si pere, dar si cu un singur fruct!
Pentru sase portii ai nevoie de: 300 grame faina, trei linguri cu zahar, un varf de cutit de sare, 150 de grame de unt, cateva linguri de apa foarte rece. Pentru crema iti trebuie 250 mililitri de lapte, trei oua mari, patru linguri de zahar, doua de faina, 50 de grame de unt, coaja de la doua lamai. Topping de fructe: doua fructe de mango si patru kiwi, sau alte combinatii.
Incepe prin a amesteca cu mana untul, faina, zaharul si ouale. O sa rezulte un aluat sfaramicios. Adauga una-doua linguri de apa rece. Framanta-l putin si fa o minge, apoi o foaie rotunda pe dimensiunea tavei de copt. Pune-l in tava, si urca putin aluat pe peretii tavi. Da-l la rece vreo 30 de minute. Nu este nevoie sa ungi tava. Incinge cuptorul si coace blatul, circa 10-15 minute la foc potrivit, dar inainte inteapa blatul din loc in loc.
Pentru a prepara crema amesteca ouale integi cu zaharul, pana se fac o crema. Adauga faina. Amesteca. Adauga lapte cald, amesteca si pune totul pe foc foarte mic. Amesteca sa nu fac cocoloase. Adauga coaja de lamaie. Tine crema pe foc pana devine densa. Da deoparte si adauga untul. Omogenizeaza si lasa crema la rece pentru o ora-doua.
Aranjarea prajiturii o poti face cu o ora inainte sa o servesti. Rastoarna crema in blatul copt. Aseaza cat mai des unele langa altele felii de mango si kiwi. Poti acoperii fructele cu gelatina (un plic de granule topit in apa), folosind o pensula de bucatarie. Fructele se vor pastra aspectoase mai mult timp. Daca servesti imediat, renunta la gelatina.