Sari la conținut

Tarta cu mere si struguri

Este sezonul strugurilor, iar aceasta tarta cu mere si struguri este prajitura perfecta.

Este un dulce bun, simplu pe care il pot manca toti ai case si mici, si mari. Este o prajitura pe care copiii o pot manca dupa varsta de doi ani.

Ingrediente: patru mere mari, 250 de grame de boabe de struguri negri, 200 de grame de faina, 100 de grame de unt, doua oua, trei linguri de zahar, doua linguri de smantana, o lingura de pesmet facut din biscuiti, un varf de cutit de sare, o mana de nuci macinate mare.

Preparare:
1. Amesteca untul cu faina si sarea. Adauga apa, cat sa rezulte un aluat supu ca plastilina. Fa o bila si lasa-l la rece 20 de minute.
2. Intinde aluatul intr-o tava de tarta. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina
3. Curata si taie in bucatele merele. Imprastie merele uniform peste aluat si apoi strugurii intregi.
4. Bate bine ouale intregi cu zaharul. Adauga pesmetul de biscuiti si nucile, apoi smantana. Amesteca bine si rastoarna peste fructele din gaoacea de aluat.
5. Coace tarta la foc potrivit 40-45 de minute. Taie prajitura rece si serveste-o simpla sau cu frisca.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!