Ca sa faci tarta cu morcovi ai nevoie de 500 de grame de morcovi proaspeti, patru oua, 125 de grame de smantana, 125 de grame de unt, 500 de grame de faina, 100 de grame de cascaval, sare si patrunjel proaspat.
Curata si pune la fiert morcovii intregi. Prepara aluatul pentru tarta. Amesteca faina cu 100 de grame de unt moale. In aluatul nisipos adauga un ou intreg. Framanta aluatul care trebuie sa fie ca o plastilina (daca este nevoie adauga putina apa). Pune aluatul la rece circa 30 de minute.
Scurge apa in care au fiert morcovii, taie-i in feliute si caleste-le in restul de unt, cateva minute. Potriveste de sare si piper. Da-i deoparte sa se raceasca. Unge o tava cu putin unt si intinde foaia. Bate bine trei oua cu smantana, adauga o mana de cascava ras si putina verdeata tocata fin. Pune aceasta crema peste blat, iar deasupra morcovii caliti.
Da totul la cuptor circa 40 de minute. Taie tarta calda. Poti pune deasupra seminte de dovleac sau bucatele de nuca.
Reteta este perfecta pentru copii mai marei de doi ani, dar umplutura este buna si pentru copii de un an.