Sari la conținut

Tarta de cartofi copti

Reteta este simpla, usoara si buna pentru toti ai casei. Copiilor o sa le placa in mod special pentru ca miroase uluitor.

Ca sa faci tarta de cartofi ai nevoie de un cartof mare pentru fiecare portie, doua cepe, trei-patru linguri cu smantana, doua linguri cu ulei, sare, cate un catel de usturoi pentru fiecare cartof, o lingurita cu varf de cimbru tocat, putina nuscoara macinata, o nuca de unt, trei linguri branza rasa.

Spala bine cartofii (cartofi sanatosi si frumosi pentru ca lasam coaja pe ei), sterge-i de apa si infasoara-i, pe fiecare in parte, impreuna cu un catel de usturoi, intr-o bucata de folie de staniol. Pune pachetele la cuptor, pentru 45-50 de minute la foc potrivit.

              
 
Desfa pachetele, pune cartofii copti intr-un vas si striveste-i bine cu furculita. Merge si intr-un procesor, dar in final trebuie sa fie o compozitie nisipoasa, nu o pasta, asa ca ai grija cum programezi masinaria. Pune in cartofii striviti continutul cateilor de usturoi copt (fara coaja). Adauga ceapa tocata marunt, smantana si uleiul. Pune sare, cimbru si nucsoara. Amesteca bine. Unge cu unt o tava, mai adanca, care merge la cuptor, si intinde uniform compozitia de cartofi. Presara deasupra in strat subtire branza rasa si baga tava la cuptor pentru 30 de minute.

              

Tarta de cartofi copti este gata.  Miroase uluitor, iar gustul este divin! Toate beneficiile sa pastreaza si cand tarta este rece. O poti face foarte bine si din cartofi dulci, caz in care toate celelalte ingrediente raman identice.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!