Cum spuneam, copiii trebuie sa manance ceapa verde. Este foarte bine daca poti "ascunde" ceapa verde in preparate care sa conserve calitatile exceptionale ale acestieia. O foarte buna fomula este tarta de cartofi cu ceapa verde. Mancare gustoasa si sanatoasa, bune pentru cei mici si pe placul tuturor celor din casa. Un alt avantaj este ca se face repede.
Pentru patru portii ai nevoie de doua linguri de ulei de masline, 400 de grame de cartofi fierti in coaja, patru oua intregi si patru galbenusuri, patru legaturi de ceapa verde, o legatura mare de marar, o lingura cu smantana si trei linguri cu parmezan sau svaiter ras.
Curata cartofii de coaja si striveste-i cu furculita, fara sa-i faci piure. Intr-un bol, bate ouale ca pentru omleta. Adauga galbenusurile, smantana branza rasa si uleiul si amesteca bine. Pune sare si putin piper. Toaca ceapa (cu tot cu frunze verzi) si mararul. Combina crema de oua cu cartofii si adauga ceapa si mararul. amesteca cu furculita pana ce se combina toate bine. Pune tot amestecul intr-o tava putin adanca, unsa cu putin unt si tapetata cu pesmet. Niveleaza si coace la foc iute circa 15-20 de minute.
Serveste tarta de cartofi cu ceapa verde calda cu salata verde si ridichi. Nu-i doar delicioasa, este si foarte sanatoasa!