Este destul de dificil sa ii convingi pe copii sa manance carne de vita, insa aceasta reteta simplu de facut poate sa devina una dintre favoritele voastre, intrucat mancarea mexicana, prin textura si condimente, este pe placul multor copii de scoala.
Ingrediente de care aveti nevoie (pentru 8 portii)
2 lingurite de ulei
2 cani de ceapa taiata marunt
4 catei de usturoi tocati
400 de grame de carne de vita tocata
2 linguri de praf de chili
o lingurita chimen
sare
2 cani de orez fiert cu bob lung
o rosie taiata marunt
o cana de fasole neagra fiarta
o jumatate de cana de branza
Cum se prepara
Puneti o tigaie mare pe foc mediu sa se incalzeasca. Adaugati uleiul si imprastiati-l pe tot fundul tigaii.
Adaugati ceapa si usturoiul si le tineti cam 3 minute, pana cand se inmoaie.
Adaugati carnea de vita. Se tine pe foc cam 4 minute. Nu uitati sa amestecati.
Adaugati praful de chili, chimenul si sare. Mai puneti orezul, rosiile, fasolea. Se tin pe foc cam 2 minute, sa se patrunda. Mai amestecati din cand in cand.
Luati de pe foc si presarati deasupra branza. Acoperiti si lasati asa, sa se topeasca branza. Se serveste imediat.