1. Gatiti mese simple si sanatose. De cele mai multe ori trei ingrediente sunt suficiente. Faceti mancarea coloratea, serviti ceea ce ati pregatit, imediat ce este gata. Folositi fructe, legume locale si carne regulat. Evita prefabricatele. Folositi, chiar si in deplasari, mancare facuta de tine.
2. Fa un plan de meniu, eventual pentru o saptamana si vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie. Alege legume proaspete: fierb mai repede! Foloseste carne de vaca, pui si curcan. Sunt cele mai bune surse de proteine. repeta de cateva ori mancarea care i-a placut. in felul acesta o sa tina minte gustul alimentelor. Adauga ingrediente noi intr-o mancare care i-a placut dar nu insista daca refuza. Fa mancarea pe care o cunoaste si intr-o mica cantitate adauga ceva nou. daca refuza ofera-i ceea ce deja cunoaste. Cei mici sunt mai conservatori decat conservatorii din Parlamentul Marii Britani!
3. Nu-ti fie frica sa fii creativa. Indrazneste si pregateste retete noi, chiar daca uneori combinatiile iti par deosebite. Foloseste castronase d eplastic, ventuze pentru prins castronul, lingurite de plastic si lasa-l sa manance cu mana. Daca nu va manca cu mana nu va invata decat cu mare greutate sa manance singur.
4. Aseaza-l la masa cu restul familiei. Mirosurile noi, atmosfera o sa-l faca sa manance. Cel mic are o abilitate extraordinara de a copia ceea ce fac altii. Profita de asta!