Sari la conținut

Tu ai vrea să ştii dacă ai un copil care fură?

Un subiect extrem de delicat în care este vorba de copii mai mari, de vârstă şcolară, şi despre care mi-e foarte greu să emit o părere.

O să am nevoie de ajutorul vostru să găsim nişte răspunsuri corecte şi de bun simţ la o problemă pentru care mi-a cerut ajutorul o cititoare.

Am primit un email în care am citit o întâmplare destul de neplăcută, iar la final mi se cerea sfatul despre cum să procedeze.

Foarte pe scurt, povestea este aşa: cititoarea are un băiat în clasa a 7a. Băiatul ei are un coleg despre care se bănuia de mult timp că are obiceiul să “împrumute” lucuri de la colegi, în sensul că le umblă în ghiozdane şi penare fără să le ceară voie. Mulţi copii din clasa s-au plâns că le dispar lucruri, însă nimeni nu a considerat că e nevoie de o anchetă serioasă în care să se investigheze situaţia.

Lucrurile au început să degenereze atunci când colegul a început să se laude că fură din magazine. Nu doar că făcea asta, însă le înscena şi colegilor diverse situaţii din cele mai neplăcute. Dacă îi vedea la magazinele de lângă şcoală, lua lucruri de pe raft şi pleca cu ele fără să pleatească, în timp ce se asigura că a fost văzut de vânzători împreună cu colegii. Astfel, în cazul în care ar fi fost prins, şi colegii ar fi intrat în aceeaşi oală cu el. Majoritatea copiilor din clasă s-au prins despre ce e vorba şi au început să-l evite, atât în şcoală cât şi în afară ei, cu precădere în magazine.

► Citeşte şi Când copilul vorbeşte urât. Cum putem şterge cuvintele urâte de pe buzele frumoase

Dar răspunsul concret cu care îşi doreşte cititoarea să o ajutăm, este despre ce trebuie să facă ea, având în vedere că băiatul ei i-a spus că situaţia este deja foarte gravă: colegul a fost prins în timp ce fură. A scăpat foarte uşor, adică a trebuit doar să returneze marfă cu care încerca să iasă din magazin fără să o plătească. Însă este evident pentru toată lumea că finalul cel grav este inevitabil şi foarte aproape. Vorbim de furturi de valoare mai mare, de poliţie şi de consecinţe care pot afecta cu totul viitorul unui adolescent.

Aţi reţinut întrebarea, da?

Cum trebuie să procedeze cititoarea mea care deţine o informaţie atât de importantă despre un alt copil?

(…)

Citeşte mai mult pe meseriadeparinte.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!