Sari la conținut

Un copil a murit, iar altul e rănit, după ce au fost loviți de o mașină lângă Parcul Pantelimon. Șoferul de 17 ani a fugit, inițial

Doi copii, în vârstă de 9, respectiv 7 ani, au fost accidentați duminică seară, 28 iulie, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon din Bucureşti. Unul dintre ei a murit, iar șoferul vinovat, minor, a fugit inițial de la locul accidentului.

Accidentul a avut loc în jurul orei 19.30, pe Şos. Gării Căţelu, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

„După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei. Victimele sunt doi copii: unul de 9 ani și altul de 7 ani. Copilul de 9 ani a murit pe loc, în vreme ce micuțul de 7 ani a fost dus de urgență la spital.

„În urma accidentului, s-a intervenit pentru aplicarea manevrelor de resuscitare asupra unuia dintre pietoni, copil în vârstă de 9 ani, însă din nefericire medicii au constatat decesul acestuia. De asemenea, a doua victimă, un copil în vârstă de 7 ani, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au precizat polițiștii.

După impactul puternic, băiatul de 9 ani și sora lui - de 7 - au fost prinși ca într-o menghină între mașină și celelalte vehicule care staționau.

Bărbat: „Băiatul cu mașina i-a strivit pe doi copii între mașini. Erau de mână cu părinții, cu mama”.

Femeie: „I-a prins între mașini. Pe băiat l-a resuscitat și pe fată... E în stare critică, am înțeles”.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: „S-a intervenit pentru aplicarea manevrelor de resuscitare asupra unuia dintre pietoni, copil în vârstă de 9 ani, însă, din nefericire, medicii au constatat decesul acestuia”.

Fata de 7 ani a fost transportată de urgență la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Medicii spun că este grav rănită la picior și deasupra copsei. A fost operată de urgență.

Poliţiştii au facut cercetări pentru identificarea și prinderea șoferului care a părăsit locul producerii accidentului. Între timp, însă, șoferul s-a predat. Se pare că la volan se afla un tânăr de 17 ani, care a fugit de la locul faptei.

După ce șoferul minor s-ar fi urcat la volanul acelei mașini, martorii spun că ar fi plecat în viteză din parcare, acolo unde i-ar fi lovit cu putere pe cei doi copii, care ieșeau din parc, pe trotinete, alături de mama lor.

Martorii susțin că, după incident, doi indivizi ar fi luat-o la fugă prin Parcul Pantelimon.

Femeie: „Am înțeles că e minor și nu avea permis și a fugit de la locul faptei”.

Femeie: „El stând aici în cartier, cunoaște foarte bine zona, normal că el fuge”.

Bărbat: „Cică e un copil fără permis, un puștan. A fugit în parc. Să vedem cu actele ce facem, că avem mașina, una dintre mașini lovite e și a noastră”.

Polițiștii au deschis acum o amplă anchetă.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!