Sari la conținut

Un sandwich perfect pentru picnic

Este imposibil sa ratezi vara asta o iesire la picnic alaturi de copiii tai. Pentru ca picnicul vostru sa iasa perfect iti vom arata o reteta simpla si savuroasa de sandwich-uri pe care le poti face alaturi de copii. Copiii sunt in rolul principal!

Reteta este bazata pe paine ciabatta, umpluta cu tot felul de bunatati. Noi am ales sa o umplem cu prosciutto, anghinare, ardei, spanac si mozzarella.

Ai nevoie de:

  • Paini ciabatta lungi, taiate in lungime si jumatate
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 lingurita de mustar de Dijon
  • 2 pumni mari de spanac
  • 8 inimi de anghinare marinate de la borcan
  • 250g ardei rosu copt din borcan
  • 8 felii de prosciutto
  • Un pumn mare de busuioc
  • 125g mozzarella felii
  • ½ ceapa rosie, foarte fin feliat

Cum se face:

1.       Taie painile ciabatta pe lungime in jumatate. Intre timp da drumul la cuptor la 200 de grade.

2.       Pune jumatatile de ciabatta cu crusta in jos, pe o tava de copt mare si stropeste-le cu putin ulei de masline. Pune-le in cuptor pentru cateva minute pana cand devin aurii si sunt usor prajite.

3.       Pune uleiul de masline, otetul balsamic, usturoiul si mustarul intr-un castron, apoi amesteca-le cu o furculita.

4.       Scoate jumatatile de ciabatta prajite din tava si unge cea de-a doua felie cu cca jumatate din sos.

5.       Aranjeaza restul ingredientelor in straturi. Incepe cu o mana mare de spanac, apoi cateva inimi de anghinare.

6.       Apoi adauga feliile de ardei, prosciutto, busuioc, mozzarella si, in cele din urma, ceapa rosie.

7.       Toarna peste restul de sos si pune cealalta felie de ciabatta deasupra.

8.        Apasa pe sandwich pentru a strivi toate straturile.

9.       Impacheteaza sandwich-ul in hartie pergament si leaga-l cu sfoara.

10.   Pune o tava de copt grea pe partea de sus a sandwich-ului si pe ea pune greutati (borcane pline sau pungi cu fasole boabe). Pune-le pe toate in frigider peste noapte. Se taie si se serveste in felii pentru un picnic perfect!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!