Sari la conținut

Vaccinurile: Pro sau contra? Schimb dur de argumente între Dr. Mihai Craiu și Olivia Steer

Dr Mihai Craiu, fondatorul Spitalului Virtual pentru copii, și Olivia Steer, cunoscută ca o susținătoare de frunte a curentului antivaccinare, au fost invitați joi, în cadrul emisiunii "Vorbește Lumea" de la Pro TV, pentru a dezbate cu privire la efectele vaccinului asupra copiilor.

„Din poziția unei persoane ce are rezerve când vede că prietena s-a ales cu copil cu autism și are nedumeriri când dai de prospect, unde scrie de autism și de moarte. Afirmațiile mele pornesc de la descoperirea unui medic, în urmă cu 100 de ani, că folosirea aluminului sau oricărui compus solubil, parțial absorbit în sânge, poate conduce la deficiență de învățare, de memorie, de învățare. Că aluminiul ajunge în creier și dă simptome specifice autismului, a spus Olivia Steer.

Întrebat dacă vaccinurile provoacă autism, medicul pediatru Mihai Craiu, invitat în emisiune, a precizat că răspunsul la această întrebare este categoric nu.
„Vaccinurile au fost inventate aproape 100 de ani, pentru uz curent, pentru a preveni boli cu potențial periculos, și sunt destinate unui grup mare de oameni. Ele introduc în corpul copilului infecția naturală, de așa manieră în care seamănă cu un fel de antrenament, pregătesc sistemul imun pentru întâlnirile viitoare. Răspunsul la întrebarea dacă vaccinurile dau autism este nu”, a răspuns medicul.

Mai mult, la un moment dat Olivia Steer a citit dintr-o carte despre faptul că folosirea aluminiului în alimente este periculoasă și a făcut legătura cu aluminiul din vaccinuri, iar medicul Mihai Craiu i-a contraargumentat:

„Acei copii care sunt alăptați la sân primesc de zece ori mai mult aluminiu din laptele matern decât din vaccinurile făcute în primele 6 luni de viață. De asemenea, cei care primesc lapte de soia, pentru că sunt alergici la alt tip de lapte primesc de 50 de ori mai mult aluminiu decât ar primi vaccinurile din primele luni de viață. Deci, este vorba despre 4 micrograme de aluminiu în toate vaccinurile pe care le-ar primi copilul în primi ani de viață, în timp din laptele de sân primește 28 de grame de aluminiu. Mesajul meu este că vaccinurile primei vârste trebuiesc făcute, că sunt eficiente și sigure, și că pacientul trebuie să decidă el, când, cum, că trebuie reglementat într-un fel”.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!