Sari la conținut

Vinete umplute cu orez si carne tocata

O mancare sanatoasa pentru copii si care poate inlocui cu succes dovleceii umpluti. Timpul de preparare este de 1 ora.

 

Ingrediente

2 vinete potrivite

250 gr carne tocata (dupa preferinta copilului)

2 catei de usturoi zdobiti

150 gr ceapa tocata

100 gr orez cu bob lung

300 ml apa

1 lingura marar proaspat tocat

2 linguri patrunjel proaspat tocat

 

Mod preparare

Taiati vinetele pe lung in doua, scoateti miezul si il tocati in cubulete.

Puneti vinetele in apa fiarta la foc redus 2-3 minute. Le scoateti si le tineti pe un servet cu fata in jos sa se usuce.

Intr-o tigaie mare rumeniti carnea tocata. Adaugati si vinetele tocate, usturoiul si ceapa pentru a se cali cinci minute. Pentru calire adaugati 2 linguri de apa si lasati pana se inmoaie. Adaugati si orezul.

Lasati totul la foc mic pana la 15 minute impreuna cu 300 ml apa. Se tine pana cand orezul a absorbit lichidul din tigaie. Adaugati apoi mararul si patrunjelul.

Puneti jumatatile de vinete intr-un vas termorezistent. Adaugati cu o lingura umplutura. Le coaceti 15-20 de minute, pana cand umplutura se rumeneste.

 

Le serviti calde impreuna cu iaurt sau smantana.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!