O mancare sanatoasa pentru copii si care poate inlocui cu succes dovleceii umpluti. Timpul de preparare este de 1 ora.
Ingrediente
2 vinete potrivite
250 gr carne tocata (dupa preferinta copilului)
2 catei de usturoi zdobiti
150 gr ceapa tocata
100 gr orez cu bob lung
300 ml apa
1 lingura marar proaspat tocat
2 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod preparare
Taiati vinetele pe lung in doua, scoateti miezul si il tocati in cubulete.
Puneti vinetele in apa fiarta la foc redus 2-3 minute. Le scoateti si le tineti pe un servet cu fata in jos sa se usuce.
Intr-o tigaie mare rumeniti carnea tocata. Adaugati si vinetele tocate, usturoiul si ceapa pentru a se cali cinci minute. Pentru calire adaugati 2 linguri de apa si lasati pana se inmoaie. Adaugati si orezul.
Lasati totul la foc mic pana la 15 minute impreuna cu 300 ml apa. Se tine pana cand orezul a absorbit lichidul din tigaie. Adaugati apoi mararul si patrunjelul.
Puneti jumatatile de vinete intr-un vas termorezistent. Adaugati cu o lingura umplutura. Le coaceti 15-20 de minute, pana cand umplutura se rumeneste.
Le serviti calde impreuna cu iaurt sau smantana.