Sari la conținut

Autori romani celebri care au scris carti pentru copii

Daca vrei ca piticul tau sa iubeasca literatura, atunci il poti familiariza inca de mic cu autori romai celebri. In acest fel ii vei forma gustul pentru folosirea frumoasa a limbii si ii vei slefui inteligenta si creativitatea. Iti recomandam cateva carti pe care le poti gasi acum in librarii.

 

Eugen Ionesco, 1.2.3.4

Cartea a fost publicata prima oara la Paris in anii '70 si are ilustratii de Etienne Delessert. Ionesco a scris-o pentru fiica sa, Josette. Contine patru povestiri in care totul este posibil. Copiii vor fi incantati de umor si caraghios.

"Unchiul si matusa numiti Jacqueline aveau niste prieteni pe care ii chema Dl. si Dna. Jacqueline, care aveau o fetita numita Jacqueline si un baietel pe care il chema Jacqueline. Fetita avea papusi, trei papusi, numite Jacqueline, Jacqueline, si Jacqueline."

Se poate cumpara de aici, la pret de 46,90 lei.

 
Marin Sorescu, Unde fugim de acasa
 
Proza, poezie, scenete de teatru, toate se regasesc in acest text jucaus ilustrat de Ágnes Keszeg.
 
"Grădina zoologică e un fel de magazin de jucării, unde tigrii, girafele şi leoparzii sunt vii. Rogi lupul să te ia puţin în cârcă şi când colo te mănâncă. Hei, ca pe Scufiţa Roşie te-ar mânca, cuşca dacă l-ar lăsa. Dar, vedeţi, aceste cuşti de fier, sau colivii, sunt ca nişte bunicuţe ale lor: au grijă să nu facă prostii. Copii! lăsaţi un pic gălăgia. Faceţi acum cunoştinţă cu zoologia. "
 
 
Se poate cumpara de aici, la pret de 29,9 lei.
 
 
Gellu Naum, Cel mai mare Gulliver
 
Cartea este republicata pentru prima oara acum, dupa 55 de ani de la prima aparitie. Ilustratiile sunt facute de Irina Dobrescu. Este o carte de aventuri care porneste de la vesnica dorinta a copiilor de a fi mari. 
 
"In nu stiu care tara,
in nu stiu ce oras
si-n care ulicioara, 
traia un baietas.
Dar nu un oarecare
nevolnic si sfios,
ci unul ca o floare, 
grozav de aratos:"
 
 
 
O poti cumpara de aici, la pret de 29,9 lei
 
 
Tudor Arghezi, Cartea cu jucarii
 
Veti gasi aici povesti frumoase si pline de talc. Este o carte care s-a reeditat de multe ori si probabil ca ati intalnit-o si voi in copilaria voastra. 
 
„Nicio jucărie nu e mai frumoasă ca jucăria de vorbe. Copiii, ca şi oamenii mari, sunt mai simţitori la vorbe decât la fapte, plăcându-le, mai mult decât faptele făcute, faptele povestite. Şi, dacă povestea miroase a minciună şi minciuna e ticluită bine, povestea şi atunci le place mult; de unde un scriitor scoate învăţul că închipuirea e mai adevărată decât adevărul şi că viaţa trebuie răscolită, ca să fie scrisă pe placul cititorului mare şi al ascultătorului mic.” Tudor Arghezi
 
 
O puteti cumpara de aici, la pret de 35 de lei.
 
 
Mircea Cartarescu, Enciclopedia zmeilor
 
Toti copiii se bucura atunci cand descopera o lume fabuloasa, plina de mister. Enciclopedia Zmeilor le permite acest lucru, intrand in nenumarare detalii care fac totul mai fascinant, de la anatomie pana la civilizatie. Ilustratiile sunt facute de Tudor Banus.
 
"M-am apropiat atunci cu sfiala si imensa curiozitate de cristalul din care emana frig si ceata. Fiinta inclestata-n interior nu semana cu nimic din ce poti vedea pe pamint, desi zimbetul cam nating ii dadea un straniu aer uman.
 
Dar cele zece coarne care-i tisneau din teasta masiva, penajul care-i iesea din operculele din dosul urechilor, si care inca mai pastra o nuanta violeta, si mai ales sirul formidabil de solzi care-i tiveau coloana vertebrala, din crestet pina la coada vag reptilina, ii dadeau aspectul fantastic al unei creaturi dantesti.
 
Creatura era implatosata si avea la briu un formidabil iatagan de otel, pe lama caruia se insirau un fel de rune. In pumnul cu patru degete dotate cu gheare inca mai stringea un buzdugan ce trebuie sa fi cintarit citeva tone."
 
 
 
O puteti cumpara de aici.
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!