Cercetatorii de la Universitatea din Arizona sustin ca, de fapt, prosoapele sunt cele care contin cele mai multe bacterii in comparatie cu alte articole de uz casnic, deoarece acestea sunt folosite pentru a sterge mainile si suprafetele care ar fi putut intra in contact cu produse din carne cruda. Astfel, au fost identificate bacterii coliforme - bacterii prezente in fecale, care pot duce la aparitia focarelor de toxiinfectie alimentara si diaree - in 89 % din prosoapele de bucatarie si E. coli in 25,6 % dintre prosoapele de baie. „Puteti contamina mancarea atunci cand va stergeti pe maini, ulterior contaminati si alte alimente sau aduceti mainile la gura etc. Prin utilizarea acelorasi prosoape pentru fata si pentru baie, bacteriile s-ar putea raspandi intre membrii familiei care folosesc aceleasi prosoape“, sustine Charles Gerba, autorul studiului, citat de Daily Mail.
7 obiecte din casa despre care crezi ca sunt sigure. Dar nu sunt!
Ce trebuie să știe un copil să facă în casă, până la împlinirea vârstei de 6 ani
Înainte de a ajunge la școală, copiii trec printr-o etapă esențială de formare a obiceiurilor și abilităților care le vor modela viața de zi cu zi. Deși la prima vedere sarcinile casnice par banale, acestea sunt de fapt fundația unor valori și deprinderi esențiale, cum ar fi responsabilitatea, autonomia și ordinea. Un copil de 6 ani poate învăța să fie parte din viața casei prin activități adaptate vârstei sale, ajungând astfel să aibă încredere în sine și să devină mai independent. Ce trebuie să știe să facă un copil în casă până la această vârstă și cum îl poate ajuta asta în dezvoltarea sa? Iată o listă de activități utile și sfaturi pentru părinți care să facă din aceste momente o oportunitate de învățare valoroa
Dana Rogoz, prima noapte în casa de la Viscri. Cum arată cele două camere finalizate. "Nu pot să vă descriu ce sentiment!" Galerie Foto
Dana Rogoz este în culmea fericirii! După ce, în urmă cu 4 ani, a cumpărat o casă extrem de veche, aproape ruine, în Viscri, acum a venit momentul să doarmă pentru prima dată în ea, după ce două dintre camere au fost reconsolidate și renovate.
Cum să crești un bebeluș curios: sfaturi pentru a încuraja explorarea și învățarea
Creșterea unui copil curios este una dintre cele mai mari bucurii pentru un părinte. Curiozitatea este motorul care alimentează explorarea, descoperirea și învățarea pe tot parcursul vieții. Dar cum poți încuraja această calitate esențială la un bebeluș? Iată câteva sfaturi pentru a stimula curiozitatea și dorința de a învăța încă de la o vârstă fragedă.