Cercetatorii de la Universitatea din Arizona sustin ca, de fapt, prosoapele sunt cele care contin cele mai multe bacterii in comparatie cu alte articole de uz casnic, deoarece acestea sunt folosite pentru a sterge mainile si suprafetele care ar fi putut intra in contact cu produse din carne cruda. Astfel, au fost identificate bacterii coliforme - bacterii prezente in fecale, care pot duce la aparitia focarelor de toxiinfectie alimentara si diaree - in 89 % din prosoapele de bucatarie si E. coli in 25,6 % dintre prosoapele de baie. „Puteti contamina mancarea atunci cand va stergeti pe maini, ulterior contaminati si alte alimente sau aduceti mainile la gura etc. Prin utilizarea acelorasi prosoape pentru fata si pentru baie, bacteriile s-ar putea raspandi intre membrii familiei care folosesc aceleasi prosoape“, sustine Charles Gerba, autorul studiului, citat de Daily Mail.
7 obiecte din casa despre care crezi ca sunt sigure. Dar nu sunt!
Bebeluși alăptați vs. bebeluși hrăniți cu formulă: diferențele esențiale și ce spun studiile
Decizia privind hrănirea bebelușului este una dintre primele și cele mai importante pe care un părinte le ia. Într-o lume în care informația este la un clic distanță, dezbaterea dintre alăptare și hrană cu formulă continuă să fie un subiect fierbinte, plin de argumente pro și contra. Pe de o parte, alăptarea este considerată „standardul de aur” al nutriției infantile, oferind un amestec perfect echilibrat de nutrienți și factori imunitari. Pe de altă parte, hrana cu formulă a evoluat semnificativ, devenind o alternativă sigură și viabilă pentru părinții care nu pot sau nu doresc să alăptez
Temperamentul copilului și performanțele școlare - Cum îl poți ajuta să-și atingă potențialul, în funcție de temperament
Fiecare copil este unic, având o combinație proprie de trăsături care îi definesc temperamentul și influențează modul în care învață. Temperamentul, caracteristică înnăscută fundamentală a personalității, determină nu doar modul în care reacționează la provocările școlare, ci și rapiditatea cu care asimilează informațiile, felul în care interacționează cu profesorii și colegii și stilul de învățare. Unii copii sunt entuziaști și activi, având nevoie de un mediu stimulant pentru a-și menține interesul, în timp ce alții sunt mai rezervați și preferă o abordare calmă, metodică.
Andreea Marin și Violeta Bănică au vizitat facultatea din America unde tânăra va învăța: „Am ajuns cu teamă, cu îndoieli”
Zile cu mari emoții pentru Andreea Marin și pentru fiica ei și a lui Ștefan Bănică Jr - Violeta Bănică. Cele două sunt în America, unde au mers în vizită la facultatea unde tânăra va învăța din toamna acestui an.