Bebeluşul de 6 luni care a călătorit în toată lumea. Cel puţin… imaginar
Stresul la bebeluși: Cum îl recunoaștem, ce îl provoacă și cum putem ajuta
Stresul nu este o experiență rezervată doar adulților sau copiilor mai mari. Chiar și bebelușii pot resimți stresul, iar această stare poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltării lor emoționale și cognitive. Deși nu pot exprima verbal ceea ce simt, comportamentul și reacțiile lor pot oferi indicii importante despre nivelul de stres pe care îl trăiesc.
Dr. Craiu, după moartea unui copil din cauza tusei convulsive: „Este ca și cum ai lua un pistol și joci ruleta rusească cu copilul tău”
Săptămâna trecută, un bebeluș internat în stare gravă la „Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului” a pierdut lupta cu boala, după ce a făcut o serie de complicații ale tusei convulsive. Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă: „Tusea convulsivă produce o boală gravă, posibil mortală la copiii mici!”
Cum ajutăm bebelușul să vorbească mai repede: 3 cele mai recomandate tehnici de către psihologi
Primii pași ai unui copil în procesul de învățare a limbajului sunt un moment fascinant pentru părinți. În timp ce fiecare copil se dezvoltă în ritmul său, există metode dovedite științific care pot stimula dezvoltarea limbajului și pot ajuta bebelușul să înceapă să vorbească mai repede. Psihologii recomandă câteva tehnici esențiale pentru a sprijini acest proces natural. Iată trei dintre cele mai eficiente și recomandate strategii: