Gabriela și Dani Oțil, prima vacanță la munte, în trei: „Prima experiență nu a fost una tocmai reușită”
O fostă directoare a Meta dezvăluie că Facebook și Instagram sunt capabile să detecteze starea emoțională a adolescenților. Compania a profitat de depresiile și frustrările acestora, targetându-i cu reclame la produse de frumusețe și slăbit
Sarah Wynn-Williams, fost director al Global Public Policy pentru Facebook, a declarat miercuri în fața senatorilor americani că Meta a vizat în mod activ minorii, trimițându-le reclame, în funcție de starea lor emoțională. “În momentul în care se simțeau lipsiți de valoare, neajutorați sau în pragul unui eșec, algoritmul Meta împărtășea aceste informații cu agenții de publicitate, pentru a direcționa reclame la un produs sau altul, deoarece utilizatorii sunt mai predispuși să cumpere în astfel de momente”, a explicat Wynn-Williams.
Ar trebui să știe copilul literele și cifrele înainte de școală? Răspunsuri sincere de la specialiști și părinți
Ieri, la un loc de joacă din mall, o mamă a întrebat cu îngrijorare: „Al vostru știe să citească? Al meu nu vrea nici să audă de litere... și la toamnă începe școala.” N-a fost nevoie de mai mult. S-au aprins discuții, păreri, sfaturi, frici. Unii copii deja citesc propoziții simple, alții învață alfabetul, alții – nimic din toate acestea, ci explorează lumea în ritmul lor.
Complicațiile rujeolei la copii: nu e o simplă boală a copilăriei
Timp de ani buni, rujeola a fost tratată în imaginarul colectiv drept „o boală a copilăriei”. O etapă aproape obligatorie, bifată undeva între scarlatină și oreion, trecută cu siropuri, febră și câteva puncte roșii. Însă această imagine romanticizată nu mai are nicio legătură cu realitatea medicală și epidemiologică actuală.