Sunt bogate în proteine, grăsimi nesaturate, vitamine, minerale şi au o valoare nutritivă comparabilă cu cea a fructelor oleaginoase (alone, nuci, migdale). Pe lângă fier, calciu şi zinc, conţin Vitamina E şi acizi graşi omega-3 şi omega-6 cu efect antioxidant. Pot fi adăugate peste cereale la micul-dejun, în iaurt sau în salate.
Tinerețe fără bătrânețe: 7 alimente anti-îmbătrânire
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și antioxidanți, ajutând la susținerea unei dezvoltări sănătoase și la prevenirea bolilor. Iată de ce dovleacul este o alegere excelentă pentru dieta celor mici și cum poți să-l integrezi ușor în meniul lor.
9 Mituri despre sarcină și frig – Demontate!
Sarcina este o perioadă plină de sfaturi contradictorii și mituri. În sezonul rece, multe idei eronate despre impactul frigului asupra sănătății gravidelor pot genera îngrijorări inutile. Iată 9 mituri frecvente și adevărul din spatele lor, susținute de studii și experți.
Reacția Ministrului Sănătății după ce un băiat de 16 ani a murit la camera de gardă a Spitalului din Târgu-Jiu, fiindu-i refuzată operația
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că medicul chirurg de la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu ar fi trebuit să opereze copilul de 16 ani care a murit așteptând o ambulanță.