Sari la conținut

5 moduri în care faci greşit testul de sarcină

Când faci un test de sarcină, cel mai important lucru este să obţii răspunsul corect. De un răspuns greşit se tem cele mai multe femei înaintea testului, dar şi după ce află rezultatul. Adevărul este că, de multe ori, putem face câteva greşeli care pot influenţa rezultatul testului. Care sunt ele mai exact?

Faci testul prea repede

În această situaţie testul poate fi influenţat şi nu vei căpăta răspunsul corect. Înainte era destul de simplu, aşteptai până când în ziua în care trebuia să înceapă menstruaţia şi apoi făceai testul de sarcină. Sfârşitul poveştii. Problema este că acum există multe alte teste de sarcină pe piaţa care spun că funcţionează înainte de această dată. Problema este însă că nu toată lumea are în acel moment nivelul necesar de hCG în urină.

Nu aştepţi destul pentru rezultate

Cele mai multe teste de sarcină vin cu instrucţiuni explicite. În interiorul cutiei vei găsi o hârtie cu instrucţiuni în care ţi se spune cât trebuie să aştepţi pentru a citi rezultatul testului. Aceste teste îţi vor spune intervalul de timp care trebuie să treacă pentru că testul să arate rezultatul corect. Pe măsură ce urina trece prin fereastra indicator, poate părea că amândouă liniile sunt prezente sau că semnul plus este vizibil. Asta nu înseamnă că eşti însărcinată, ci doar că testul funcţionează. Trebuie să aştepţi până la terminarea timpului alocat indicat în instrucţiuni, care în mod normal este de 1-2 minute. Ar fi bine să te uiţi la ceas pentru că ţi se va părea timpul cel mai lung din lume şi vei avea tendinţa să te uiţi mai repede la rezultat.

Aştepţi prea mult să citeşti testul

Exact invers decât în situaţia de mai sus, unele femei aşteaptă prea mult să citească rezultatele testului de sarcină. De multe ori femeile fac testul dimineaţa înainte să facă orice altceva, apoi fac duş şi se aranjează şi abia după aceea verifica testul. În mod normal, fereastra de oportunitate pentru a citi testul este de cinci minute. După acest termen, testul poate funcţiona şi poate arăta ca un pozitiv foarte slab când de fapt nu a fost detectat hCG în urină.
 

Citeste aici mai multe despre testele de sarcina.

Nu crezi în testul pozitiv

Cele mai comune cauze ale greşelilor unui test de sarcină sunt datorate greşelilor utilizatorilor şi nu testului în sine. Dacă ai un test de sarcină care îţi spune că este pozitiv, trebuie să îţi asumi acest lucru şi să acţionezi în consecinţă. Rareori, există situaţii în care testul să indice o sarcină dar să nu (mai) fi însărcinată: în cazul în care ai o sarcină chimică sau un avort spontan timpurîiu. Rezultatul este fals pozitiv. Este situaţia în care ai destul hCG ca să activeze testul, dar ai avortat imediat după formarea sarcinii. Cazurile sunt însă rare. Cel mai bun mod de a verifica un test pozitiv este să faci un al doilea sau să faci un test de sânge.

Nu mai faci un al doilea test după un test negativ

Dacă ai obţinut un rezultat negativ, în special dacă a fost un rezultat neaşteptat sau dacă nu ai menstruaţie o săptămână mai târziu, trebuie să reiei testul. Este ceea ce scrie pe majoritatea instrucţiunilor testelor. Motivul este că organismul are timp să producă destul hCG pentru a fi detectat în urină. De aceea, un test negativ poate să nu fie de fapt un test negativ. Poate să fie doar prea devreme pentru un test pozitiv.

Sursa: About.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!