Pe masura ce copilul va creste, cresc si cheltuielile legate de el, iar acest lucru se va intinde pe multi ani de aici inainte.
Multe familii vor trebui sa renunte la unul din venituri pentru o perioada deoarece unul din parinti va trebui sa stea acasa cu copilul, iar acelor familii in care ambii parinti lucreaza li se va adauga costul ingrijirii copilului. Acest fapt, pe langa stresul aparitiei copilului poate afecta multe relatii.
O metoda de a preintampina acest lucru ar fi sa discutati cum va veti administra veniturile si cheltuielile cand veti avea copilul. In anumite situatii ati putea sa beneficiati de ajutor de stat.
Iata cateva costuri asociate cu nasterea si cresterea copilului:
- Ingrijire medicala privata; desi aceasta este optionala, destule cupluri aleg aceasta varianta
- Casa; ganditi-va daca va puteti creste copilul in casa in care locuiti in acest moment. Daca stati intr-o garsoniera sau mai locuiti cu altcineva s-ar putea sa nu va ajunga spatiul. In caz ca doriti sa va mutati, faceti acest lucru inainte de a concepe, sau in primele luni de sarcina pentru a avea timp sa va acomodati si nu fiti presati de timp.
- Accesorii; veti avea nevoie de lucruri precum patut, carucior sau un scaun de copil pentru masina. Pe langa acestea s-ar putea sa doriti sa cumparati o masa si un scaun pentru copil, o cadita de baie si altele.
- Imbracaminte; multe cupluri primesc dupa nastere multe haine, incaltaminte, cearceafuri si prosoape pentru copil, dar copilul va creste. Imprumutatul hainelor sau cumparatul lor la mana a doua este posibil dar retineti ca bebelusul va avea nevoie constant de haine noi.
- Cine va avea grija de copil; costul centrelor de ingrijire a copilului din zona va va ajuta sa decideti daca merita sa va intoarceti la lucru. Daca sunteti norocosi puteti gasi persoane dispuse sa aiba grija de copil chiar si pe gratis. Daca nu, verificati-va veniturile inainte de a apela la un centru specializat de ingrijire.