Sari la conținut

Copiii conceputi primavara si riscurile asociate

Planificarea unui copil se dovedeste din nou utila. Medicii sustin ca primavara nu este cel mai bun anotimp pentru conceperea unui copil. Perioada care ridica probleme incepe in martie si se termina in iunie. Nu spunem ca este contracindicat sa concepi un copil in aceasta perioada a anului, spunem doar ca este bine sa vorbesti cu medicul tau si sa iei foarte in serios beneficiile pe care le aduce planificarea si pregatirea pentru sarcina.

Primavara, in special din lunile martie – iulie este de evitat conceperea unui bebelus intrucat in aceasta perioada apare in atmosfera un supliment de pesticide ce pot duce la probleme de sanatate grave atat la adresa mamei, cat si la adresa fatului, putandu-se dezvolta cu malformatii grave, de genul Sindrom Down, Edward, malformatii  cardiace, „buza de iepure”.  Statistic, s-a dovedit ca, bebelusii conceputi in aceasta perioada pot avea pe tot parcursul vietii probleme cardiace si repiratorii, confruntandu-se cu aparitia astmului.

Planificam sau nu venirea pe lume a copiilor?
 
Tot primavara, apare si riscul de nastere prematura, marea majoritate a copiilor conceputi in acest anotimp fiind nascuti la 37 de saptamani sau, in cazuri mai rele, la 32 de saptamani.

Pregateste-te pentru sarcina

Un alt risc la care sunt supusi, statistic vorbin, in numar mai mare copiii conceputi in lunile de primavara este ca acesta sa dezvolte alergii dupa nastere.  Daca primul trimestru de sarcina include lunile aprilie si mai sansele ca viitorul copil sa fie alergic este de circa 10% fata de  6% cat risca copii care trec prin primul trimestru de viata intrauterina in lunile decembrie si ianuarie.
 


Un al treilea element pe care trebuie sa-l iei in calcul este tot unul statistic. Copiii conceputi in lunile de primavara au un risc cu 5% mai mare de a avea autism.

Vitamine prenatale

Una peste alta medicii spun ca toate aceste cifre sunt date statistice seci, iar daca sarcina este planificata, daca factorii de risc sunt redusi la minim, daca viitoare mama primeste suplimente de vitamine si minerale si daca o dieta corespunzatoare riscurile efective sunt reduse la minimum.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!