Sari la conținut

Cum alegi vitaminele prenatale

Vitaminele prenatale intra in categoria suplimentelor nutritive asa ca pot fi cumparate fara prescriptie. Este insa ideal ca aceste vitamine prenatale pe care le iei dupa conceptie, sa fie cele recomandate de medicul tau. Exista diferente intre producatori, desi sunt minime, in plus dozele din vitaminele prenatale sunt mici, asa ca uneori efectele nu sunt cele dorite.

Cateva reguli, cand este vorba de vitaminele prenatale sunt necesare:

Alege doza corecta. ideal este ca acestea sa contina cel putin 600 mcg de acid folic si 27 mg de fier. prea putin este inutil, prea mult creste riscul de toxicitate. In general vitamine prenatale contin doar 20 - 30 la suta din necesarul de calciu.

Verifica doza de DHA. Esential pentru dezvoltarea creierului copilului DHA (este un tip de acid gras omega-3). Daca vitaminele nu contin DHA, ai nevoie de un un supliment nutritiv in plus.

Evita suplimentele din plante
. Suplimentele pe baza de plante nu sunt suficient analizate. Pot sa contina substante ascunse care sa aduca prejudicii sarcinii. Este esential sa ceri sfatul medicului inainte de a lua orice supliment pe baza de plante.

Magneziu, esential in dieta prenatala


Nu cumpara decat vitamine care au mentiunea expresa "Avizat de Ministerul Sanatatii"
si numarul avizului. Vitaminele prenatale sunt medicamente si implicit acestea trebuie sa treaca prin procedura standard de tastare. Cumpara marci cunoscute. Nu le facem reclama, dar acestea sunt in mod cert mai sigure si mai bune decat cele "anomime".

Nutritia in timpul sarcinii

Vezi cat de mari sunt pilulele. Unele dintre ele pot fi dificil de inghitit tocmai datorita dimensiunilor. Exista comprimate care pot fi mestecate sau altele care se dizolva. Dat fiind faptul ca le iei in primele luni de sarcina, cat greturile sunt prezente, alege mereu calea cea mai convenabila tie. Si momentul in care trebuie administrate conteaza si trebuie respectat.

Vitaminele acopera doar o parte din necesarul suplimentar de nutrienti
si nu pot sa inlocuiasa o dieta achilibrata, diversificata care sa satisfaca pe deplin nevoile tale nutritionale speciale din timpul sarcinii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!