A avea un copil este o dorinta. Facerea unui copil este un proces complicat controlat si coordonat de hormoni. De concentratia acestora, de modul in care actioneaza depinde fiecare din etapele de evolutie ale sarcinii. O dovada in plus este una dintre ultimele descoperiri ale cercetatorilor din Marea Britanie.
In urma unor studii de specialitate, care s-au intans pe mai multi ani si care au implicat participarea si testarea a 100 de femei, oamenii de stiinta si medicii de la Colegiul Imperial Londonez au descoperit ca o enzima care are un rol extrem de important atunci cand vine vorba de o sarcina sanatoasa. Concentratia prea crescuta a acestei enzime, creste gradul de infertilitate, iar nivelul prea scazut duce la avort spontan.
Cercetatorii au implantat gene suplimentare de SGK1 in uterul unor soareci, femelele fiind incapabile sa mai ramana gestante. Insa cand enzima a fost blocata, s-a intamplat reversul, insa s-a dovedit ca sarcina era in pericol. Astfel, s-a aratat ca o scadere a enzimei este esentiala pentru implantarea embrionului, ca apoi nivelul sa creasca, pe parcurs. Daca acesta nu creste, celulele embrionare nu se divid asa cum trebuie si fatul nu creste, existand pericolul pierderii sarcinii. Prof. Richard Fleming spune ca rezultatele cercetarii sunt incurajatoare, caci in timp se poate interveni asupra uterului si modifica nivelul enzimei cu pricina, astfel incat sa se asigure faptul ca sarcina va evolua normal, fara complicatii, scrie BBC.
In plus aceasta enzima si modul incare poate fi ea folosita este o noua cale pentru sintetizarea unor anticonceptionale dintr-o noua generatie.