Sari la conținut

Care sunt analizele ce trebuie efectuate...

Care sunt analizele ce trebuie efectuate inaintea unei proceduri FIV?

Răspunsuri
Buns ziua! Cele mai importante analize sunt cele care conduc la decizia ca aveti nevoie de FIV. Iar acestea sunt importante pentru ca in felul acesta se poate pune un diagnostic corect fiecarei paciente in parte. Daca realmente e nevoie de FIV, din momentul in care s-a luat aceasta decizie impreuna cu medicul specialist, e nevoie de un profil hormonal complet, o hemoleucograma, coagulograma si o ecografie transvaginala intre ziua 17 si 20 a ciclului menstrual dinainte de a incepe procedura de stimulare ovariana.
Buna stiu de la o prietena ca inainte de a începe procedura de FIV se vor efectua analize specifice, pacienţii primind ulterior indicaţii din partea medicului curant, indicaţii care trebuie respectate cu stricteţe. Durata totală a tratamentului este în jur de 14-18 zile.
Cel mai important aspect în pregătirea pentru fertilizarea in vitro îl constituie întreruperea fumatului - singurul factor interzis total şi care s-a şi dovedit ştiinţific că este o cauza majoră a infertilităţii
Mai tine cont si ca această procedura este permisă oricând, în funcţie de dorinţa cuplului, dar depinde, bineînţeles, de rezultatele analizelor. În cadrul consultaţiei, medicii ginecologi, informeaza pe pacienţi în privinţa tuturor aspectelor pe care trebuie să le cunoască înainte de a demara procedura FIV. De asemenea, ratele de succes publicate în legătură cu fertilizarea in vitro şi rata de succes calculată individual, pentru fiecare pacient, care este corelată cu cauzele particulare de infertilitate.
Ulterior, cei doi parteneri pot alege să continue şi să apeleze la FIV. Ei pot începe procedura chiar dacă au şanse statistice de 3%. Este opţiunea lor şi, uneori, pentru rate scăzute de succes, se întâmplă ca procedura să reuşească, iar noi suntem fericiţi să ne încadrăm în cele 3 cazuri din 100 care au născut un copil sănătos.
Daca realmente e nevoie de FIV, din momentul in care s-a luat aceasta decizie impreuna cu medicul specialist, e nevoie de un profil hormonal complet, o hemoleucograma, coagulograma si o ecografie transvaginala intre ziua 17 si 20 a ciclului menstrual dinainte de a incepe procedura de stimulare ovariana.
FIV presupune trei paşi:

- iniţial, se realizează stimularea ovariană, prin care se urmăreşte creşterea foliculilor şi maturarea ovocitelor.
- ulterior, are loc puncţia ovariană (extragerea ovocitelor). În aceeaşi zi, ovocitele sunt fertilizate fie prin fertilizare directă, fie (îndeosebi în cazul unei hipofertilităţi masculine) prin injecţie introcitoplasmatică a spermatozoidului direct în ovocit (ICSI).
- după fecundare, are loc embrio-transferul a unui, doi sau trei embrioni. Rata de succes a FIV depinde de numeroşi factori:
- vârsta femeii
- valorile spermogramei
- calitatea genetică a celulelor sexual
BUNA, am cautat si am gasit urmatoarele informatii

* Completarea investigatiilor
* Prescrierea medicatiei
* Completarea unui document de acceptare a tratamentului si obligatii financiare

La aceasta consultatie este necesara prezenta ambilor parteneri.

III. Stimularea ovariana

La data stabilita de medic, veti incepe un tratament injectabil in una din urmatoarele variante, dupa cum va este recomandat:

1. Protocolul lung
1. O doza unica, injectabila dintr-un preperat analog GnRH de obicei in ziua a 21 a ciclului anterior procedurii FIV. Analiza sangelui sau/si ecografia dupa 14 zile arata daca se poate trece la etapa 2.
2. Administrarea zilnica, injectabil, a unui preparat de stimulare ovariana cca. 9-15 zile, in functie de raspunsul la tratament.
3. Urmarirea ecografica a raspunsului la tratament in aceasta perioada ; pot fi necesare 2-3 examinari ecografice, prima avand loc, de obicei, dupa 7-9 zile de tratament.
4.Declansarea ovulatiei in ziua stabilita de medic, cu un preparat hCG, injectat de obicei la ora 22.00.

2. Protocolul scurt
1. Administrarea zilnica, injectabil, a unui preparat analog GnRH, incepand cu prima zi a menstruatiei de dupa consultatie. Poate fi necesara o ecografie initiala, la debutul ciclului.
2. Adaugarea unui preparat de stimulare ovariana, administrat zilnic, injectabil, cca 7-14 zile, in functie de raspunsul la tratament.
3. Urmarirea ecografica a raspunsului la tratament in aceasta perioada ; pot fi necesare 2-3 examinari ecografice, prima avand loc, de obicei, dupa 7-9 zile de tratament.
4. Declansarea ovulatiei in ziua stabilita de medic, cu un preparat hCG, injectat de obicei la ora 22.00.

3. Protocolul scurt cu antagonisti Gn RH

Stimularea ovariana incepe in primele zile ale menstrei; dupa 5-7 zile se adauga un preparat care inhiba ovulatia prematura.

Hiperstimularea medie reprezinta o complicatie foarte rara, se poate manifesta prin:
* Crestere de volum a abdomenului
* Dureri abdominale
* Cresteri in dimensiune a ovarelor
* Greturi, Diaree
* Dificultati la respiratie
* Astenie marcata
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!