Ce tipuri analize sunt recomandate inainte de a ramane insarcinata ?
Răspunsuri
ANALIZELE PE CARE TI LE RECOMANDA UN DOCTOR GINECOLOG,PENTRU CU EL STIE EXACT CE SI CUM
Analizele uzuale care se fac sunt hemoleucograma, grup sanguin şi Rh (ambii parteneri), coagulograma, sumarul de urină, urocultura. De asemena, se fac teste pentru depistarea infecţiilor precum: sifilis (VDRL), HIV, Hepatita B, Hepatita C, Toxoplasma, Chlamydia, Citomegalovirus şi Rubeola. Obligatoriu se face examenul de secreţie vaginală, cultura col şi examenul citologic cervico-vaginala Babeş Papanicolau.
Efectuarea unui screening corect pre-conceptie, ar trebui sa faca parte obligatoriu din acest proces de pregatire, pentru a diagnostica din timp anumite afectiuni si a evalua posibilitatea unor complicatii ce ar putea surveni pe parcursul sarcinii. De asemenea, efectuarea anumitor investigatii de laborator în perioada dinaintea sarcinii scuteste viitoarele mame de îngrijorari inutile în timpul sarcinii. În primul rând este foarte important sa existe o evaluare corecta a riscului de infectii congenitale.
este recomnadat inainte de a ramane insarcinata sa faci consultul medical de specialitate la un cabinet ginecologic. În cadrul discuţiei cu medicul ginecolog, iti vor fi recomandate unele investigaţii medicale. În urma efectuării analizelor recomandate de medic, se poate depista prezenţa anumitor infecţii la mamă, ce pot afecta bunul mers al sarcinii (hepatita B şi C, sifilis, infecţia cu toxoplasmă, citomegalovirus, rubeolă, herpes etc).De asemenea, este importantă cunoaşterea grupei de sânge şi RH-ul viitorilor părinţi – trebuie ştiut că pot exista anumite compatibilităţi sau incompatibilităţi care ar putea afecta copilul., in plus se mai poate recomanda efecuarea unui test Babeş-Papanicolau, a unui examen de secreţie vaginală şi a unei culturi din colul uterin, precum şi a bacteriei uzuale de analize de laborator din sânge şi urină (evidenţierea unei anemii, tulburări în reglarea zahărului în sânge, tulburări de coagulare, infecţii urinare
doctorul ginecolog pe care til alegi este in cea mai mare masura sa ti spune ce analize sa faci inainte de a raman inasarcinata in funtie de trecutul tau in cea ce priveste sanatatea si a sotului. In principiu au sa faci diverse secretii vaginale, papa nicolau, hemoleucograma si altele in functie de voi.
Trimite răspunsul la întrebare