Sari la conținut

cine imi poate raspunde la intrebarea:care sunt...

cine imi poate raspunde la intrebarea:care sunt pasi de facut ptr a ramane insarcinata?mai exact ptr a ramane gravida prin insamantare vitro?

Răspunsuri
In primul rand este o procedura care este suportata in parte de casa de sanatate. Deci trebuie sa fii la zi cu datroiile la casa. apoi sa te consulti cu medicul tau de familie, care stie cel mai bine care sunt etapele. Trebuie sa ai rabdare si sa dovedesti perseverenta, pentru ca este o procedura anevoioasa... daca te putem ajuta cu ceva sa ne spui!
Draga mea,

Am 2 prietene care au ramas insarcinate printr-un tratament naturist dupa 8 ani de incercari cu hormoni si alte nenorociri...daca vrei sa-ti dau datele centrului unde au fost la diagnosticare, da-mi un email pe office@mamaboutique.ro si te ajut cu drag...nu spun aici numele sa nu fie cumva reclama.
Tratamentele naturiste sunt foarte bune, le recomand!
Fertilizarea in vitro (FIV) este o tehnica de reproducere umana asistata, la care se apeleaza dupa ce toate tratamentele clasice au esuat (inclusiv cealalta procedura de reproducere umana asistata, mai putin invaziva – inseminarea artificiala) sau in cazuri de infertilitate mai grave, unde se recomanda din start fertilizarea in vitro (lipsa trompe, infertilitate masculina grava).
Fertilizarea in vitro (FIV) inseamna crearea embrionului in afara corpului uman. Fertilizarea nu intervine cu nimic in complexul genetic al copilului, astfel ca intre fatul creat in vitro si fatul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltarii. Dupa stimularea hormonala a ovarelor, ovocitele (celulele germinative feminine) sunt extrase si se pun in contact cu spermatozoizii partenerului intr-o eprubeta (in vitro). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele si astfel se vor obtine embrioni care vor fi introdusi in uterul viitoarei mame, unde, in cazul fericit, acestia vor continua sa se dezvolte, rezultand sarcina. Sansele de reusita a acestei proceduri (obtinerea unei sarcini viabile) sunt insa destul de mici, procentele estimate de majoritatea clinicilor fiind in jur de 30-35%.
Procedura FIV consta in trei pasi majori:
inducerea stimularii ovariene
punctia ovariana (extragerea ovocitelor)
embrio-transferul.
Stimularea ovariana controlata – inducerea cresterii mai multor foliculi
Acest pas consta in doua faze: prima- este pre-tratamentul, cand functia ovaraiana este temporar suspendata fie cu pastile contraceptive., fie cu injectii. Acest pre-tratament conduce la rezultate mai bune ale stimularii si, de asemenea, la o programare flexibila a ciclurilor.
Dupa acest pre-tratament, daca totul este in regula, se poate incepe stimularea ovariana, de obicei prin tratament diferentiat in functie de pacienta si de profilul hormonal al acesteia. Totul se face sub monitorizare ecografica, la interval de cateva zile. Lungimea medie a stimularii este de 10-12 zile. Atunci cand foliculii cei mai mari ating 17-18 mm, incepe pregatirea pentru extragerea ovocitelor. Urmeaza o injectie care declanseaza faza finala de maturare a ovocitelor, iar punctia este programata dupa 36 de ore.
In cca. 10% din cazuri, in ciuda stimularii, pot sa apara foarte putini foliculi sau chiar deloc. In aceste cazuri, este necesara intreruperea procedurii si startul uneia noi, unde se recomanda o stimulare diferita.
Aproape toate pacientele care sunt sub tratamentul de stimulare ovariana resimt anumite dureri abdominale, crampe, balonari.
In cca 1% din cazuri aceste simptome sunt mai grave si se dezvolta hiperstimularea ovariana, caz in care ovarele se maresc, dureri abdominale mai acute sunt prezente. Iar in cele mai severe cazuri, lichidul se acumuleaza in abdomen si etse cazul sa fie drenat. Daca aceste simptome sunt prezente deja in timpul stimularii, incetarea procedurii sau congelarea tuturor embrionilor poate fi deveni necesara.
La 36 de ore dupa injectia cu hormon Hcg (pregnyl, ovitrelle), se face punctia ovariana, procedura care se efectueaza sub anestezie. In timpul punctiei, un ac fin este introdus in ovare ca sa absoarba foliculii si sa obtina ovocitele.
In aceeasi zi, ovocitele sunt fertilizate fie prin fertilizare directa, fie (indeosebi in cazul unei hipofertilitati masculine) prin injectie introcitoplasmatica a spermatozoidului direct in ovocit (ICSI).
Ovocitele nu pot fi extrase din toti foliculii, rata de extragere fiind de 80%
Alexandra, pot da si eu un search pe goole. Oricine poate face asta.
ICSI (injectia introcitoplasmatica de sperma)
Daca parametrii spermei sunt slabi sau daca exista alta indicatie (de ex. fertilizare nereusita in cazuri anterioare) ovocitele sunt fertilizate cu ICSI in loc de fertilizarea clasica. In timpul ICSI, sperma selectata este trecuta prin stratul protector ce inconjoara ovocitul cu un ac foarte fin de sticla.
In 1-2% din cazuri, acest proces dauneaza embrionului si in consecinta, nu se va dezvolta un embrion normal din acel ovocit. Folosirea ICSI nu are alte efecte adverse asupra embrionului sau fatului. Rata anomaliiilor congenitale nu este mai mare decat la fertilizarile obisnuite
Alexandra, still copy-paste ...
You can always tell an expert! Thanks for connbirutitg.
God, I feel like I sholud be takin notes! Great work
Your cranium must be prtnectiog some very valuable brains. http://ssebxal.com [url=http://bokbnuiy.com]bokbnuiy[/url] [link=http://chricvqkn.com]chricvqkn[/link]
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!