Sari la conținut

Metode naturale care iti cresc feritilitatea

Fertilitatea femeilor depinde in primul rand de varsta. Exista insa si alti factori care cumulati pot influenta in sens pozitiv fertilitatea feminina. Respectati, in cadrul unui stil de viata sanatos, acestia pot creste fertilitatea, in mod natural.

Limitearea consumului de cofeina este o solutie. Mai multe studii au aratat ca femeile care consuma peste 300 de miligrame de cofeina pe zi au o fertilitate redusa. O ceasca de cafea de marime medie contine intre 100 si 130 de miligrame de cafeina, dar aceasta substanta este gasita si in ceaiul verde, ceaiul negru, ciocolata, unele sucuri acidulate. Cafeina functioneaza ca un anticonceptional natural, astfel ca medicii sustin ca femeile care vor sa ramana insarcinate trebuie sa reduca consumul de cafea la maxim 150 de miligrame zilnic.

Citeste si: Dieta viitorilor tatici

Excesul de kilograme poate inhiba ovulatia si poate crea un haos la nivelul hormonilor. In plus, obezitatea mareste riscul aparitiei unor probleme de sanatate precum diabetul, bolile de inima si tensiunea arteriala ridicata, care au, la randul lor, un impact negativ asupra fertilitatii.

Greutatea  este un indicator esential. Daca obezitatea afecteaza fertilitatea o greutate sub cea normala este la fel de daunatoare. O greutate prea mica poate sa duca la menstruatii neregulate si la probleme legate de capacitatea organismului de a ovula.
Simplul fapt de a creste in greutate pana la un indice normal este de obicei suficient pentru ca ovulatia sa apara din nou.

Acupunctura poate influenta pozitiv fertilitatea. Intr-un studiu s-a descoperit ca femeile care beneficiau de acupunctura aveau de doua ori mai multe sanse de a ramane gravide, iar un altul a relevat faptul ca acupunctura facuta inainte de o fertilizare in vitro a crescut rata de aparitie a sarcinii cu 50%.

Citeste si: Protejeaza-ti fertilitatea

Miscarea fizica tine departe probleme ca bolile de inima si diabetul, factori care afecteaza fertilitatea si care pot aduce complicatii in timpul sarcinii. In plus, exercitiile fizice facute regulat ajuta la mentinerea unei greutati corporale normale, iar mersul pe jos poate creste si circulatia la nivelul pelvisului si al organelor reproductive.

O dieta echilibrata este uneori cel mai bun mijloc prin care se poate stimula fertilitatea naturala. Elimina produsele procesate, consuma cereale integrale, fasole, fructe si legume proaspete, nuci si seminte crude, uleiuri sanatoase, cum ar fi cel de masline, carne slaba si peste. Prin reducerea consumului de grasimi nesanatoase, de faina alba, zahar si sare iti reduci riscul de diabet, boli de inima si hipertensiune.

Limiteaza consumul de alcool. Cei mai multi experti considera ca o portie sau doua de bauturi alcoolice pe saptamana nu influenteaza negativ sansele unei femei de a ramane gravida, dar consumul in exces sigur aduce probleme. Un studiu danez, spre exemplu, a scos la iveala faptul ca doar 7 portii de bauturi alcoolice consumate intr-o saptamana reduc sansele de sarcina la femeile de peste 30 de ani.

Renunta la fumat. Exista o legatura semnificativa intre fumat si o fertilitate scazuta sau probleme in a duce sarcina la termen. Fumatul afecteaza ovulele si hormonii, iar fumatoarele au un risc mai mare de a suferi avort spontan si complicatii pe parcursul sarcinii, scrie msn.com.

Una dintre primele recomandari ale medicilor este aceea de a planifica sarcinile, ceea ce implica o pregatire a organismului pentru conceptie si sarcina. Este dovedit ca o sarcina planificata are cu 50% mai multe sanse sa fie dusa la termen, iar riscurile asupra sanatatii fetale se reduc cu pana la 45%.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!