Infertilitatea este un subiect tabu. Pe vremuri, adică nu cu mai mult de 50 de ani în urmă, dacă nu puteai să faci copii, erai stigmata societăţii. Şi dacă un cuplu nu avea copii, era din cauză că ea era „stearpă”. Nu se vorbea niciodată de infertilitatea masculină şi nici nu se investiga acest lucru, chiar dacă acum, se spune că jumătate din cazurile de infertilitate în cuplu pot fi puse pe seama acestei cauze.
Sunt însă mulţi ani de când şi în România se fac tratamente de infertilitate, plecând de la stimulare ovariană şi până la Fertilizare in Vitro, însă, ce te faci când unul dintre cei doi părinţi nu au suficient sau chiar deloc material reproducător? Sunt cazuri în care femeia nu mai eliberează lunar ovule, sau acestea nu sunt de cea mai bună calitate şi sunt cazuri în care spermatozoizii viitorului tată nu sunt apţi să reproducă. Oricât de avansată ar fi medicina, oricât de priceput ar fi medicul şi oricâte tratamente de infertilitate ai face, se lucrează cu materialul clientului. Sau nu? Ei bine, în astfel de cazuri se poate apela la un donator de ovocite sau spermatozoizi. Chiar dacă legislaţia din România nu este suficient de bine reglementată în acest domeniu, este perfect legal să apelezi la o bancă de ovocite sau spermatozoizi dintr-o ţară membră a Uniunii Europene pentru a vă îndeplini visul de a deveni părinţi.
Am stat de vorbă cu Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie, specialist în infertilitate şi prima din Bucureşti care a încheiat contract cu Agenţia Naţională de Transplant şi a făcut primele tratamente de fertilitate cu ovocite „importate”.
(...)
Citeşte mai mult pe life.ro
Sursa foto: Free pik