Sari la conținut

Romancele au succes la FIV-uri in Grecia

56,3% este procentul de reusita pentru femeile din Romania care au ales sa faca fertilizare in vitro in Grecia.

 

Programul de fertilizare in vitro sustinut financiar de statul roman si lansat in 2011 este pe butuci. Ministerul Sanatatii nu a mai inclus finantarea pentru acesta in planurile sale pentru 2014 si, respectiv, 2015, astfel incat cuplurile infertile care isi doresc un copil sunt nevoite sa faca rost de banii necesari pentru aceasta procedura medicala. „Fiecare tratament este individual, de aceea poate costa intre 1 000 si 3 000 de euro”, a declarat dr. Andreas Vythoulkas, director executiv al Asociatiei Romane pentru Reproducere Umana. Iar daca dai banii astia, ai vrea sa ai, cat de cat, o garantie ca medicina te va ajuta sa obtii copilul mult asteptat.

 

Fiecare caz de infertilitate trebuie tratat diferit

„Din septembrie 2013 si pana in acest moment, avem deja 250 de paciente din Romania care au ales sa faca FIV la Clinica Genesis din Atena. Si sunt incantat sa avem un procent de reusita de 56,3 pentru aceste cazuri din Romania”, a declarat prof. dr. Konstantin Pantos, secretarul general al Asociatiei Elene pentru Medicina Reproductiva in cadrul Congresului stiintific „Noutatile tehnicii in medicina reproductiva”, organizat la Salonic in perioada 12-15 iunie.

Prin urmare, romancele se fertilizeaza, cu destul de mult succes in Grecia, si asta pentru ca fiecare caz este unic, iar fiecare pacienta este tratata individual. „Avem, de cele mai multe ori, parte de cazuri dificile din Romania, de femei care au incercat de mai multe ori procedura de fertilizare”, a completat dr. Andreas Vythoulkas, care subliniaza necesitatea unui cuplu de a consulta un specialist in infertilitate atunci cand sarcina nu apare dupa un an de incercari. „Doar acesta poate pune un diagnostic corect, primul si cel mai important pas in reusita unui cuplu cu probleme de infertilitate”.

 

Grecia: de sase ori mai multe FIV-uri decat Romania pe an

Romania si Grecia au semnat, in acest weekend, un acord de colaborare pe partea de fertilizare in vitro gratie afilierii Asociatiei Romane pentru Reproducere Umana la Asociatia Elena pentru Medicina Reproductiva. Astfel, pacientii cu probleme de infertilitate din ambele tari vor putea avea la dispozitie cele mai noi tehnici si mai avansate cunostinte din domeniul medicinei reproductive.

Avand in vedere ca, in Grecia, la o populatie de 10 milioane de locuitori se fac aproximativ 15 000 de FIV-uri pe an, iar in Romania, la o populatia aproape dubla, se fac doar vreo 2 500, aceasta afiliere nu poate aduce decat avantaje pacientilor romani. Iar daca iti spui ca sigur costurile unui FIV sar in aer daca alegi sa-l faci in Grecia, afla ca te inseli: datorita volumului ridicat de proceduri efectuate, pacientii platesc cam aceeasi suma ca in Romania, la standarde tehnologice mult mai ridicate. De unde si rata mare de succes a fertilizarilor in vitro.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!