Sari la conținut

Sarcina artificiala

Procesul este extrem de simplu: in perioada ovulatiei se plaseaza un spermatozoid in uterul femeii. Dezvoltarea copilului are loc in mod natural ca si cum sarcina ar fi fost produsa pe cale sexuala.

Singurul lucru "artificial" in acest proces este plasarea spermei langa ovul.

Inseminarea are loc la un moment dat, in timpul celor 24 de ore in care are loc ovulatia. In ziua programata, donorul pune la dispozitie o mostra de sperma colectata cu circa doua ore inaintea inseminarii.

Mostra este obtinuta, de obicei, prin masturbarea intr-un recipient steril sau printr-un act sexual pentru care se folseste un prezervativ special, care este dus apoi in laborator. Dupa ce a fost spalata, sperma este aspirata intr-un cateter lung si subtire cu o seringa la capat.

Viitoarea mama este intinsa pe masa de consultatie cu picioarele ridicate pe niste suporturi speciale. In vagin este introdus un departator pentru a-l mentine deschis in timpul operatiunii. Medicul va introduce apoi cateterul in vagin si / sau pana in col sau uter. Dupa incheierea acestei operatiuni medicul apasa usor seringa pentru a plasa sperma.

Apoi este introdus in vagin un burete de mici dimensiuni, invelit in plastic, pentru a mentine sperma in locul unde a fost plasata. Acest burete este asezat chiar in fata uterului si ramane acolo circa sase ore. Este extras apoi cu ajutorul unui cordon atasat de el, asemanator celor folosite pentru tampoane. Este recomandabila ramanerea in aceeasi pozitie cam douazeci de minute dupa inseminare.

Citeste despre tipuri de inseminare artificiala.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!