Supranumita si planta care vindeca 100 de boli sau planta cu 100 de radacini, aceasta intareste sistemul reproducator feminin, mareste fertilitatea si mentine sanatatea generala a femeilor.
Sparanghelul are proprietati anti-inflamatoare, afrodiziace, anti-tumorale, anti-fungice, diuretice, tonice pentru aparatul reproducator, este bogat in nutrienti, are proprietati laxative si lista poate continua.
Ce mananci daca vrei sa ramai insarcinata
Despre sparanghel s-a demonstrat ca previne avortul spontan, ceea ce face din aceasta leguma un alimente binevenit in primul trimestru al sarcinii, cand riscul de avort spontan este maxim. Sparanghelul aduce o doza importanta de estrogen vegetal, care imita structura celui uman si care are capacitatea de regla hormonii din organismul femeii.
Ceaiul verde creste fertilitatea
Sparanghelul este util si femeilor aflate la menopauza sau celor care au trecut prin procedura de histerectomie, tot datorita aportului de estrogen, si este recomandat pentru ameliorarea sindromului premenstrual, fiind benefic si femeilor care alapteaza.
Aceeasi leguma are si capacitatea de a ameliora hiperaciditatea, ulcerele gastrice, colitele si chiar Boala lui Crohn, gratie proprietatilor anti-inflamatoare.
Sparanghelul poate fi consumat in deplina siguranta si de barbati, fiind benefic in caz de impotenta, numar mic de spermatozoizi si nu numai.