Sari la conținut

10 alimente perfecte in timpul sarcinii

Sunt zeci de articole despre alimentatia din cursul sarcinii si despre principiile dietei sanatoase. Nu adaugam inca unul, dar iti facem o lista cu 10 alimente  perfecte in cursul sarcinii. Meniul ti-l poti face singura sau foloseste retetele noastre, special concepute pentru perioada sarcinii.

Ouale. Un ou are 90 de calorii, dar si 12 vitamine si minerale, plus o cantitate mare de proteine, esentiale in timpul sarcinii. Oualele contin o cantitate mare de compusi de saruri, care ajuta la dezvoltarea fatului si sanatatea creierului, in timp ce previn aparitia unor defecte ale embrionilor precursori ai sistemului nervos. Unele contin chiar acizi grasi omega 3, importanti pentru dezvoltarea sistemului nervos si ocular. Poti manca linistita doua oua pe zi.

Somonul. Este un aliment cu un nivel crescut de proteine si o sursa importanta de acizi grasi omega 3. Circa 200-300 de grame de peste crud pe saptamana este suficient, pentru a evita ingestia unei cantitati mari de mercur.

Fasolea alba, lintea, mazarea uscata. Iti aduc combinatia ideala de fibre si proteine. In timpul sarcinii, tractul gastrointestinal se slabeste si acest lucru poate conduce la constipatie sau la hemoroizi. Fibrele pot preveni aparitia acestor probleme. In plus aceste alimente contin fier, acid folic, calciu si zinc.

Cartofii dulci. Sunt o sursa importanta de vitamina A si C, acid folic si fier. Si precum oualele, acestia sunt ieftini si destul de complexi. Poti fi maincati in fiecare zi.

Cereale integrale. Sunt importante in timpul sarcinii, intucat sunt bogate in fibre si nutrienti, incluzand vitamina E, seleniu, fitonutrienti.

Nucile. Gusoase si hranitoare nucile sunt una dintre cele importante surse de acizi grasi omega 3. O mana de nuci este o alegere potrivita pentru o mica gustare sau ca adaos in salate.

Iaurtul grecesc, dar practic orice fel de iaurt este o sursa importanta de calciu si proteine. Daca nu consumi suficient calciu, resursele de calciu care le mai ai in organism se vor transfera la fat, epuizand calciul aflat in oase si dinti.

Legumele verzi si cu frunze. Asta inseamna spanac, varza, salata verde si alte leguminoase sunt o sursa importanta de vitamine, nutrienti, incluzand vitamina A, C si K, precum si acid folic.

Carnea slaba este o excelenta sursa de proteine de calitate. Carnea de vita si de porc se numara printre tipurile de carne care in afara de faptul ca sunt bogate in proteine, contin si nutrienti esentiali.

Legume si fructe. Consumul variat de fructe si legume, verzi, rosii, portocalii, violete, sau albe iti asigura tie si bebelusului tau o cantitate diversificata de nutrienti. Fiecare grup de culoare asigura diferite vitamine, minerale si antioxidanti.

Citeste si: Nutritia in timpul sarcinii
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!